Cropped landscape
Belföld
Elmenekült az Informátor stábja elől Botka László
2018-02-2316:12
Az MSZP-s, SZDSZ-es politikusok az ország minden területén és szintjén próbálták a lehető leghatékonyabban saját zsebbe tenni a közpénzeket. A rengeteg korrupciós ügy miatt nem is annyira meglepő, hogy nyolc hosszú, a kormányzásuktól egyre messzebb kerülő év után is, még felbukkannak szocialista mutyik.
Most éppen az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként megbukott Botka Lászlóról robbantotta egy tanú, hogy a szegedi polgármester és az azóta már elhunyt pécsi Toller László összesen 250 millió forintot kért zsebbe azért, hogy segítsenek egy ingatlanbiznisz megvalósításában Pécsett. Ezeket F. Attila, a beruházás ötletével előálló német cég magyarországi kapcsolattartója mondta az Informátornak.

F. Attila elmondta, hogy nem egyedül állítja ezt és dokumentumok is bizonyítják a pénz elfogadását. Ő személy szerint számtalanszor vitt Botka Lászlónak pénzt, összesen 50 millió forintot, míg kollégái a maradékot.

Ez az ügy azért derült ki most, mert a Fővárosi Törvényszéken egy áfacsalási ügyet tárgyalnak. A kenőpénzes történet csak mellékszál. Azonban a bírósági tárgyaláson a bíró nem engedte, hogy F. Attila vallomást tegyen.

Szabó Bálint, a Likvid Kontrol Kft. jogásza elmondta, hogy Botka László sok ügyét látták már Szegeden, ami erősen hajaz korrupcióra, azonban most személyesen lehet érintett egy ilyen ügyben.

Botka Lászlót a Szegedi Közgyűlésen kerestük, ahol nem meglepő módon nem válaszolt a kérdéseinkre.
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ