Cropped landscape
Krónika
Előzeteseben maradhat Zuschlag János
2018-02-2307:05
Magyar Idők, Zuschlag János, mszp, 2018-as választás, NAV
A nyomozó hatóság várhatóan indítványozza a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy hosszabbítsa meg Zuschlag János március 1-jén lejáró előzetes letartóztatását, tudta meg hatósági forrásból a Magyar Idők. A gyanú szerint a börtönviselt politikusnak egy olyan bűnszövetséghez lehet köze, amely választási csalásra készült.
Az egykori szocialista országgyűlési képviselő és társai az eddigi adatok szerint négy pártot akartak létrehozni adatlopás segítségével. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói január 30-án vették őrizetbe őket. 
 
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt indult büntetőügyről úgy tájékoztatása szerint a gyanúsítottak 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiba illegálisan belépve megszerezték az ügyfelek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett ily módon gyűjtsenek ajánlásokat az idei parlamenti képviselő-választásra. A jelöltek indításához szükséges ötszáz darab érvényes ajánlást a lopott adatok felhasználásával kívánták megszerezni, így akartak illegálisan költségvetési támogatáshoz jutni. Sajtóhírek szerint egy hekker segítségével törtek be az adatbázisba és lopták el kilencezer ügyfél személyi adatait. A jelöltállításhoz még hiányzó személyi számokat call centeres alkalmazottakat bevonva, az ügyfelek felhívásával szerezték meg. 

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ