Cropped landscape
Belföld
Ez a választás nemcsak arról szól, hogy megtudjuk-e őrizni az elmúlt nyolc év eredményeit
2018-02-2321:52
Nemcsak az a tétje a közelgő választásnak, hogy meg tudjuk-e őrizni a kormányzás elmúlt nyolc évének eredményeit, hanem, hogy sikerül-e Magyarországnak továbbra is bástyaként védelmeznie az európai keresztény, kulturális értékeket - mondta az Országgyűlés elnöke Kiskunlacházán.
Kövér László a Kisgazda Polgári Együttműködés A magyar vidék jövője agrárszakmai fórum elnevezésű rendezvényén arról beszélt, hogy a közelgő választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, mivel Magyarország bástyája lett a visegrádi négyekkel együtt annak a világméretű küzdelemnek, amelynek harctere most Európa lett, és aminek a tétje, hogy megőrizhetjük-e Európa kulturális, keresztény, nemzeti kultúrákra felépülő jellegét. Hozzátette, hogy ez tette naggyá a kontinenst, és most az a tét, hogy megőrizhetjük-e Magyarország etnikai, kulturális karakterét.

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, "nem biztos, hogy ezt a választást megnyerjük", mert a választási lélektan furcsa dolog, és még 2010-ben is maradt 47 százaléknyi választópolgár, akik nem azokra szavaztak, akikről látszott, hogy kihúzzák az országot a kátyúból. 

Kövér László kitért arra, hogy 
tőlünk nyugatabbra, az ottani értelmiség megpróbálja az emberek önazonosságát megszüntetni, és szét akarnak verni minden természetes közösséget, fel akarják számolni a nemzetállami korlátokat, ami a keresztény Európa eltüntetését eredményezi. Ahogy 1456-ban Nándorfehérvárnál, úgy most is Európa és a kereszténység védőbástyája Magyarország
 - fűzte hozzá az Országgyűlés elnöke. 
  
Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években felhasznált vidékfejlesztési támogatásokat nem adta ingyen az Európai Unió, azokért a magyar kormánynak meg kellett küzdenie.     

Hozzátette: már elindult egy olyan vidékfejlesztési program, amelynek célja, hogy minél jobban megőrizze a kistelepüléseket. 
    
A jövő nagy feladata a kis- és középbirtok szövetkezése, szövetsége kell, hogy legyen - fogalmazott Turi-Kovács Béla.     

Pánczél Károly, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a közép-magyarországi régió Budapesthez csatolása korábban érdeke volt a fővárosnak, hogy az uniós pályázatok esetében annak szegénységére tudjon apellálni, de ez megváltozik, mivel most már külön régióvá válik a térség.     

Hozzátette, hogy a kormány 80 milliárdos alapot hozott létre a különbségek csökkentésére, amelyből a régió települései megpróbálnak minél többet megszerezni. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ