Cover
Belföld
Frank Engel: Szükség van egy közös paktumra a szervezett migrációról
2018-02-2321:41
Velkovics Vilmos Brüsszelben készített interjút Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselővel. Frank Engel elmondta az országoknak létre kell hozniuk egy közös paktumot, ugyanis a migrációt nem lehet megállítani, de szervezetté kell tenni. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a bevándorlók személyazonossága titokban marad. Az interjút Napi aktuális című műsorunkban tekinthetik meg. 
Úgy gondolom a magyarok nyilvánvalóvá tették az álláspontjukat, amivel én nem értek egyet, de egy maguk határoztak. 
Hozzátette, van még néhány állam, amely hasonlóan vélekedik, és nemcsak a visegrádi országok. Például Franciaország sem nyitott arra, hogy még több embert fogadjon be. 

De előbb-utóbb eljutunk oda, hogy kell egy közös nevező, egy egységes paktum. A megállapodásban szerepelnie kell a határvédelemnek és a szervezett migrációnak, ami azt is jelenti, hogyha nem lehet megállítani a migrációt, akkor nem lehet. De annak akkor is szervezettnek kell lennie, és úgy kell kontrollálni, hogy az kordában maradjon.
Megengedhetetlen tartja, hogy az érkező bevándorlók személyazonossága titokban maradjon, ilyen nem történhet meg újra, mert akkor az európai emberek azt fogják gondolni, hogy kontrollálatlanul zajlik a folyamat. Ha valamit nem lehet kézben tartani az úgy csapódik le, hogy kezelhetetlen. Ez pedig sem a politikusoknak, sem pedig a politikának nem jó. Látnunk kell, hogy a legális migráció kereteinek megteremtésén fáradozunk. 

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ