Cropped landscape
Sport
Hét tized hiányzott
2018-02-2318:51
A világranglista-vezető Péni István tizenkettedik, az olimpiai ötödik Sidi Péter tizenhatodik lett a légpuskások versenyében a győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság negyedik napján. Pedig tudásuk alapján a döntőben lett volna a helyük.
Péni gyengébben kezdett, de óriási hajrával felküzdötte magát a továbbjutást jelentő első nyolc közé, sajnos azonban az utolsó lövése 9.5 kör lett, így 625.4 körrel 12. A döntő alja 626.1 volt. Ha mondjuk 10.3-at lő utolsóra az alapversenyben, akkor a fináléban szerepelhetett volna. Sidi Péter jól kezdett, de a verseny második fele gyengébben sikerült számára, 624.9 körrel 16. lett. Somogyi Péter 33. 621.8 körrel.
 
„Az elején feszült voltam, nem tudtam jól elhelyezkedni, felvenni a jó testhelyzetet. Ekkor kis tízeseket lőttem. Aztán iszonyatosan küzdöttem a döntőért, de az utolsó lövést elrontottam. Nem szeretek így távozni egy versenyről, negatív élményeket szerezni. Bízom még a csapatversenyben. Ha mindhárman jól lövünk, lehet keresnivalónk”
 - nyilatkozta riporterünknek Péni István.
  
A versenyt az orosz Maszlennyikov nyerte világcsúccsal, a döntőben 251 kört lőtt. 
A női légpuskásoknál nem lehettek ekkora elvárásaink: Hanák Gabriella 31. lett 621.6 körrel, Szijj Katinka 64. 616.7 körrel, Biatovszki Mira 72. 615.3 körrel. A versenyszámot a dán Nielsen nyerte. 
 
Az új olimpiai versenyszámban, a légpisztoly vegyescsapatban két magyar kettősért szoríthattunk: a Csonka Zsófia, Nagy László páros 10. lett csoportjában 758 körrel, a Major Veronika, Antal Balázs kettős pedig 11. 757 körrel, így már a mezőny második felének versenye előtt eldőlt, hogy nem lesz magyar az ötös döntőben. 
 
A junior futócéllövők 30+30 lövéses számában a fiúknál a Sándor István, Mácsek Áron, Haris Ferenc hármas, a lányoknál a Palánki Klaudia, Csányi Borbála, Nagy Viktória trió végzett a harmadik helyen. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ