Cropped landscape
Belföld
Hódmezővásárhelyen az a tét, folytatódik-e a város folyamatos fejlődése
2018-02-2310:13
Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A megyei jogú városban hárman indulnak a polgármesteri posztért. A Fidesz és a KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki november óta polgármesteri jogkörben irányítja a várost. Korábban Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is amellett állt ki, hogy a város akkor jár legjobban, ha Hegedűs Zoltán kap bizalmat a választópolgároktól. 
Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul.
 
Február elején Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán buzdított arra, hogy a hódmezővásárhelyi időközi választáson az emberek szavazzanak a jelenlegi alpolgármesterre, Hegedűs Zoltánra. A kormányfő szerint a választás eredményétől függ Hódmezővásárhely jövője. 

Hegedűs Zoltán, Orbán Viktor és Lázár János. Fotó: A kormányfő Facebook-oldala
A városban, aki akar, tud dolgozni. 2010-ben több mint 3400 regisztrált álláskereső volt Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 600, a munkanélküliségi ráta 2 százalék alatti
– erről már Lázár János beszélt néhány nappal ezelőtt Hódmezővásárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a város élére olyan ember kell, aki megoldja a problémákat, intézi az ügyeket

Hegedűs Zoltán jelölt szerint a választás arról szól, sikerül-e folytatni az elmúlt években elkezdett városépítő munkát. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte a belvárost a tranzitforgalomtól tehermentesítő körgyűrű, az északi és keleti elkerülő út, valamint a Hódmezővásárhelyt és Szegedet összekapcsoló tram-train építését.

A Csongrád megyei 2014-2019 között a település ötven évi adóbevételének megfelelő összeget, mintegy 200 milliárd forintot költenek el fejlesztésre, több mint hatvan helyszínen folynak beruházások a városban. Decemberben 363 millió forintból, az önkormányzat saját forrásaiból a város külterületeit érintő fejlesztési program indult, amelynek részeként az utak rekonstrukciója mellett játszótereket is kialakítanak, valamint felújítják a közösségi tereket is.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke Napi aktuális című műsorunkban szintén azt emelte ki, hogy folytatódnia kell a város folyamatos fejlődésének és nem szabad a politikai kalandorozás útjára lépni utalt ezzel arra, hogy nem volt botrányoktól mentes a helyi kampány, ugyanis a függetlenként induló Márki-Zay Péter többször is olyan vádakat fogalmazott meg, melyeket az országos média is felkapott. 

Ezek a vádak, amiket az országos média felkapott, Márki-Zay Péter fejében születtek meg, nem a valóságot tükrözik, ez egy alternatív valóság, amiket állít, az nem igaz
– jelentette ki Havasi Katalin.
 
A Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke egy hónappal ezelőtt úgy vélekedett– utalva Németh László plébános esetére – pont azok mondják a demokrácia hiányát, a diktatúravádat, akik saját maguk követik el ezeket a hibákat, akik saját maguk tiltanák meg, hogy bárki a véleményét elmondja. 

Bálint Gabriella kereszténydemokrata és Havasi Katalin fideszes politikus szerint Márki-Zay lejáratta Hódmezvásárhelyt, amikor a kandelláberek „alternatív felhasználásáról” beszélt
Bálint Gabriella kereszténydemokrata politikus a héten arra hívta fel a figyelmet, a vasárnapi időközi polgármester-választáson független jelöltként induló Márki-Zay Péter az elmúlt napokban bemutatta, mire számíthatnak tőle a vásárhelyiek, ha bizalmat szavaznak neki: Budapesti politikai aktivistákat hívott a városba és Soros szervezetekkel figyelteti a polgármestert választó hódmezővásárhelyieket a szavazókörökben.

Az ECHO TV Híradója is beszámolt arról, pgy a felforgató tevékenységéről ismertté vált baloldali tüntetésszervező, Gulyás Márton is a városba látogat, bár ezt Márki-Zay Péter később letagadta. Úgy tudjuk, a Soros György által támogatott Közös Ország Mozgalom tagjai Budapestről ülnek majd be a vasárnapi időközi polgármesterválasztás alkalmával a szavazóbizottságokba. A küldötteknek tartott oktatáson már többen részt is vettek. így Kiszely Tibor, aki anarchistaként korábban jelen volt Gulyás Márton oldalán az Állami Számvevőszék központi épületének megrongálásakor. Akárcsak Tartó Levente, a mozgalom koordinátora, és Igaz Katalin, az Olimpia-ellenes mozgalom tagja, aki már szintén megjelent Hódmezővásárhelyen. 
 
A helyi KDNP arra kérte a hódmezővásárhelyieket, ne engedjék, hogy a város az országos politika játékszerévé és a Soros szervezetek dél-magyarországi központjává váljon. 
Hamar kiderült, hogy Márki-Zay Péter állításai sokszor hamisak
A Fidesz városi szervezete szerint Márki-Zay Hódmezővásárhelyt ismét botrányvárossá tette. Az országos sajtó és a közösségi média tele van a várost becsmérlő és a vásárhelyieket sértő, megalázó véleményekkel. Az ellenzéki jelölt a kampányával csak a gyűlöletkeltést és a megosztást érte el.
 
Márki-Zay legutóbb egy lakossági fórumon akasztással fenyegetett meg kormánypárti politikusokat, ami felháborította a vásárhelyieket. A jobboldal szerint nem lehet olyan polgármestere a városnak, aki a település egy részét lámpavasra akasztaná.

ECHO Tv - A nemzet hangja
A Fidesz-KDNP jelöltje, Hegedűs Zoltán Napi aktuális című műsorunkban:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ