Cropped landscape
Belföld
Lázár János: Hódmezővásárhely jövője, gyarapodása a tét
2018-02-2321:50
A vasárnapi időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhely jövője, gyarapodása, fejlődése a tét - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az alföldi városban.
Lázár János a Nyugdíjas lakóparkban tartott választási fórumon elmondta, Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltjének - aki november óta alpolgármesterként vezeti Hódmezővásárhelyt - kezében jó helyen van a város irányítása. Képes szövetségeket kötni, együttműködni a kormánnyal Hódmezővásárhely érdekében.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy kétszáz fős hallgatóságát arra biztatta, vásárnap és április 8-án is menjenek el szavazni, az időközi választásokon Hódmezővásárhelyről, néhány héttel később az ország sorsáról döntsenek.

Egy nyugdíjemelésről szóló kérdésre a miniszter kifejtette, ha az országnak jobban megy, a sikerből részesülnie kell az időseknek is. A kormány teljesítette ígéretét, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, emellett a rezsicsökkentés révén is javított az idősek helyzetén.

Hegedűs Zoltán elmondta, építkezés, növekedés, dinamikus fejlődés jellemzi a várost, épül az északi és keleti elkerülő út, megújulnak a bölcsődék, az óvodák, az iskolák, valamint a következő években az összes orvosi rendelő. A legkomolyabb eredménynek azt tartja, hogy a városban 2 százalék alatti a munkanélküliség, hatszáz körüli a regisztrált álláskeresők száma, pedig a rendszerváltás idején a gyárak bezárásával 12 ezer álláshely szűnt meg Hódmezővásárhelyen.

A politikus kitért arra is, a kormány döntése alapján a következő évben 5,2 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a hódmezővásárhelyi laktanyában, a helyőrség létszáma pedig a jelenlegi ezerötszázról kétezerre emelkedik.

Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester bejelentette, a Modern Városok Program keretében 6 milliárd forint fejlesztést hajtanak végre a hódmezővásárhelyi kórházban. A kórtermek felújítása mellett egy korszerű MR-készülékkel is bővül az intézmény diagnosztikai eszközeinek köre.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ