Cropped landscape
Vélemény
Majtényi: migránsok a Liu testvérek – Máté T. Gyula (PestiSrácok)
2018-02-2306:21
A ballib oldal köztársasági elnökjelöltje lemigránsozta a Magyarország első téli olimpiai aranyát nyerő Liu fivéreket. Majtényi László, a „kulturált értelmiségi” egy tajparaszt szintjére süllyedt – a szó határozottan nem mezőgazdasági értelmében. Személy szerint mernék kételkedni Majtényi magyarságában, a Liu testvérekében viszont biztos vagyok.
A pesti demokraták gyűlöletkampánya tegnap újabb lendületet vett. Miközben mindenki Magyarország első téli olimpiai aranyát nyerő gyorskorcsolyázó srácokat ünnepelte, Majtényi László egyszerűen lemigránsozta Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoang-ot.
A ballib oldal „szellemi atyja”, a „magas szintű értelmiségi” Majtényi aztán eszmélt, és gyorsan eltávolította az internetes posztot. Csak hát – ahogy mondani szokás – a szó elszáll, az írás megmarad. A modern világban meg pláne.
 
Méltatlannak érezném, hogy a Liu testvérek magyarságát védjem, ez természetes. De azért a tényszerűség kedvéért megjegyezném: a két fiatalember Magyarországon született, magyar állampolgár, akárcsak édesanyjuk. Kínai édesapjuk nem szögesdrótot vagdosva, hanem törvényesen érkezett egykor az országba. Hogyan meri összehasonlítani?!
 
Egy érdekes történet: a fivéreket egyszer meghívták egy kínai gyorskorcsolya táborba. Magyarországinál lényegesen jobb körülmények között edzhettek. Talán csábító ajánlatot is kaptak. Mégis hazajöttek.
 
„Nekünk itt van a hazánk, itt születtünk, ide jártunk iskolába, itt él a családunk, és itt élnek a barátaink.”
 
 Ennyit erről.
 
És akkor most a ballib mocsokról. Arról a hozzáállásról, hogy az ország semmilyen sikerének nem tudnak örülni, ha éppen nem ők vannak hatalmon. Sport-győzelmeken meg alapból gúnyolódnak, a tornából felmentettek pedig olimpiát fúrnak.
 
Majtényi megnyilatkozásától mindenhol a világon azonnal elhatárolódnának elvbarátai. Sőt, ha a jobboldalon hangzana el hasonló „beszólás”, a ballib oldal megmondóemberei azonnal fejeket követelnének.
 
Kíváncsian várom Karácsony Gergely, Szél Bernadett vagy éppen Vona Gábor elhatárolódását. Esetleg Gyurcsány Ferenc szemforgató felkiáltását: „a Laci nekem többet nem barátom!”
 
De leginkább az érdekel, hogy a hazai „progresszív értelmiség” Heller Ágnes vezetésével mikor fog nyílt levelet közzétenni a Majtényi-féle kirekesztő akciókkal szemben.
 
Jó, ezt én sem gondoltam komolyan.
 
S a Kedves Olvasónak sem javasolnám, hogy fél lábon álljon, amíg ez megtörténik.
 
Mi csak örüljünk a magyar fiúk győzelmének.
 
Szép volt, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor!
 

Máté T. Gyula (PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ