Cropped landscape
Külföld
Orbán Viktor: A nemzeti parlamenteknek nőjön a szerepük!
2018-02-2313:56
A brüsszeli informális EU-csúcs legfontosabb témája az Európai Unió belső átalakítása, de itt vannak egészen abszurd javaslatok is, például, hogy az európai parlamenti helyek szétosztásánál, ne csak az állampolgárokat, hanem a migránsokat is vegyék figyelembe, ami nem fogadható el – hívta fel rá a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb Facebook-bejegyzésében. Az EU-csúcs előtt a miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral beszélgetett.
Az Európai Unió az európaiaké és az európai állampolgároké
– szögezte le a magyar kormányfő. 

Orbán Viktor közlése szerint ő is tesz javaslatot, aminek az elnevezése piros kártyás eljárás, ennek az a lényege, hogy a nemzeti parlamenteknek nőjön a szerepük és legyen joguk megállítani az Európában zajló vitákat, ha úgy érzik. hogy az egy adott ország nemzeti érdekét sérti. 
Szóba kell hozni a pénzt is. Itt az ideje, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek! Elköltöttünk egymilliárd eurót határvédelemre. Nemcsak magunkat, hanem Európát is védjük. Legalább a felét térítsék meg!
– tette hozzá a miniszterelnök. 

Az EU-csúcs előtt Orbán Viktor Angela Merkellel beszélgetett

Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral találkozott Brüsszelben. Az EU-csúcs előtti beszélgettek Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, továbbá mások mellett Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök és Dalia Grybauskaite litván államfő társaságában A jelen lévő állami vezetők az Európai Unió és a Száhel-övezet országainak brüsszeli adományozói értekezletén is részt vettek -írja az Origo. 
Miniszterelnöki Sajtóiroda / Orbán Viktor Angela Merkellel beszélgetett az EU-csúcs előtt
ECHO TV - A nemzet hangja/Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ