Cropped landscape
Külföld
Soros György embere is indul az olasz választásokon
2018-02-2312:14
Soros György embere is indul a márciusi olasz parlamenti választásokon. Emma Bonino a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítvány nemzetközi igazgatótanácsának egyik tagja. A politikus nyíltan támogatja a migrációt. Bonino holnap egy nápolyi templom kriptájában készül beszédet tartani. A hívek azonban levélben tiltakoztak az esemény ellen, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy egy olyan radikális baloldali ember kampányoljon a székesegyházban, aki évtizedek óta támadja a katolikus értékeket.

Olaszországban pattanásig feszült a helyzet a március 4-ei választás miatt.
 
Szélsőbaloldali tüntetők csaptak össze a rendfenntartókkal az észak-olaszországi Torinóban. A tiltakozók először megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat, hogy bejussanak egy közeli szállodába, ahol az országszerte egyre népszerűbb jobboldali párt tartott éppen kampányrendezvényt. Az egyenruhások vízágyúkat és könnygázt is bevetettek, hogy feloszlassák a feldühödött tömeget. Az összecsapásokban három rendőr megsérült, tucatnyi demonstrálót pedig őrizetbe vettek.
 
A mediterrán országban egyre gyakoribbak a hasonló megmozdulások a parlamenti választás közeledtével.
 
A kampány egyik legfontosabb pillére a migránskérdés. A legnépszerűbb pártok mind elutasítják a bevándorlást.
 
A voksolás előtti legutolsó közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció a legesélyesebb a győzelemre. A szövetségre a választók 38 százaléka a voksolna.
 
Az Északi Liga vezetője közölte: amennyiben kormányra kerülnek, drasztikusan átalakítják a migrációs rendszert és felgyorsítják az Afrikából érkezett illegális bevándorlók kitoloncolását.
 
Különböző migráns csoportok vannak. Azok bevándorlók, akik közeli országokból érkeznek könnyen be tudnak illeszkedni. Az iszlám államokból érkezők integrációja azonban lehetetlen. Nagy probléma, hogy sokan közölük nem is akarnak a társadalom részei lenni.
 
A március 4-ei választáson indul Soros György egyik emberének Emma Boninónak a pártja is. Bonino a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítvány nemzetközi igazgató tanácsának egyik tagja. A politikus nyíltan bevándorláspárti. A közelmúltban azt hangoztatta, hogy nem az a felháborító, hogy Olaszországban szállodákban helyezik el a menedékkérőket, hanem az, hogy a befogadási rendszer működtetése nem megfelelő. Bonino szerint a szélsőségesek nem használják ki a menekültválságot, mivel az iszlám terrorizmus a legtöbb halottat Afganisztánban és Irakban követeli. A politikus ráadásul azt mondta, hogy az európai áldozatok aránya nem éri el az egy százalékot.
 
A számok azonban mást mutatnak. Az elmúlt három évben bizonyítottan több százan vesztették életüket a dzsihadisták által elkövetett merényletekben Európa-szerte.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ