Cropped landscape
Belföld
Sorost bírálta az LMP-s képviselő
2018-02-2306:20
Magyar Idők, LMP, soros györgy, Ikotity István
Elhatárolódom azoktól az elképzelésektől, amiket Soros György képvisel, és mindattól a tevékenységtől, amit megvalósít – jelentette ki a parlamentben kedden Ikotity István LMP-s képviselő - írta a Magyar Idők
Az ellenzéki honatya a Stop Soros törvényjavaslat tárgyalásakor jelentkezett kétperces felszólalásra, amelyben többek között úgy fogalmazott:
Azt gondolom, amióta az eszem tudom, Soros Györgyről az a kép él bennem, hogy a kapitalizmus lehető legrosszabb arcát mutatta be hazánknak. Ő az, aki spekulációból szerezte a vagyonát, ő az, aki ezt nyilván nem egy értékteremtő tevékenységgel szerezte. Ezek után pedig ezt a tevékenységet részben arra fordítja, hogy saját elképzeléseit terjessze a világ különböző részein, így hazánkban is.
Soros tevékenysége kapcsán felidézte, hogy a 80-as években „magyar kollégistákat támogatott, illetve segített a Fidesz vidéki hálózatának felépítésében”, megjegyezve, hogy ezt nyilván megteszi máskor is. Ez utóbbi felvetése azért érdekes, mert az ellenzéki pártok, köztük az LMP is tagadja, hogy a Soros által támogatott magyarországi szervezetek a migrációt segítő hálózatot építenek ki a vidéki településeken. 

Ikotity felszólalásában a kormányt is bírálta, méltatlannak ítélte, hogy „egy 90 éves aggastyánt Magyarországgal egy mérlegre állítanak,” ezt hazánk lenézésének nevezte. 
 
A képviselő felszólalása arra utal, hogy ellentét van a pártban Soros György és a spekuláns szervezeteinek megítélésében, hiszen az LMP vezetői soha nem fogalmaztak meg kritikát Soros tevékenységével kapcsolatban, a társelnök Szél Bernadett pedig személyesen közreműködött több olyan szervezettel – így a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel, illetve a Humanista Mozgalommal –, amelyek a spekulánshoz köthetők. 
 
A zavart jelzi, hogy Ikotity kétperces felszólalását lapzártáig nem töltötték fel az LMP videomegosztó portáljára, ahol a párt képviselőinek parlamenti beszédei elérhetők - teszi hozzá a Magyar Idők. 

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ