Cropped landscape
Sport
Szerencsések vagyunk, köszönjük!
2018-02-2316:34
Ideje megtanulni azt a titulust, hogy olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó. Hiszen február 22-e óta négy magyar fiatalember birtokolhatja jogosan ezt a címet. Most még kicsit szokatlan ezt leírni, talán ez az oka, hogy ez az írás is szokatlanra sikerült…

- Hortobágyi Tibor írása
Van, amikor a festőművész csak próbálgatja a színeket, de nem találja meg a neki tetsző keveréket. Van, amikor a szobrász nézi a kőtömböt, de nem tudja, hol is kezdjen neki. És van, amikor az újságíró is csak ül, és nem tudja, mit is írjon. Pedig a téma hálás és adott: OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA VÁLTÓ! Hihetetlen, lenyűgöző, fantasztikus, fenomenális… Mégis olyan szokatlan… Téli olimpián aranyérmes Magyarország? Rögtön nem is egy, hanem négy „aranyos” történelmi alakja van kishazánknak? Nem álom ez? Igen! Igen! és Nem!

Liu Shaolin Sándor az utolsó pillanatokban vette át a vezetést...
Eltelt már több mint 24 óra, de még mindig szokatlan ez az érzés. Olyan, mint egy szép álom. Egyszerűen csak keresem a szavakat, de nem találom. Szerencsére, a fiúk ennél jóval határozottabbak voltak csütörtökön, a jégen. Felmentek a gangnungi Ice Arena jegére és szépen, csendben feltették Magyarországot a téli olimpiák bajnokainak világtérképére. Ugyanis ott 2018. február 22-ig még fehér folt volt. 94 év telt el az első téli játékok óta, ami egy ember életében is hosszú időszak. Ennyit kellett várni az első MAGYAR olimpiai aranyra. Talán ezért érzem, hogy nem tudok mit írni, mert nemhogy az emlékeimben, de még a gondolataimban sem szerepelt, hogy ez valaha is lehetséges lesz. Ez a négy srác viszont történelmet írt. Biztos mindenki tudja, hogy kikre gondolok, de azért megérdemlik, hogy leírjuk a nevüket, méghozzá csupa nagybetűvel: LIU SHAOLIN SÁNDOR, LIU SHAOANG, KNOCH VIKTOR, BURJÁN CSABA. 
OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA VÁLTÓ!
Valószínűleg a cikket is az ő nevükkel kellett volna kezdenem, de ahogy írtam korábban, kavarognak a gondolataim és össze vagyok kicsit zavarodva a tettük nagyságától, hiszen történelmet írtak. Úgyhogy kérem, nézzék el nekem ezt a hibát.

Sanyi nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy „az iskolában minket fognak tanítani”. És valóban. Emlékszem, amikor a történelemkönyvünkben ott szerepelt Hajós Alfréd jól ismert portréfotója és alatta, hogy ő az első magyar olimpiai bajnok. A jövő diákjainak nehezebb dolguk lesz, amikor a tanárok majd azt kérdezik tőlük, hogy „kik szerezték Magyarország első téli olimpiai aranyérmét”. Ugyanis nem egy, hanem rögtön négy nevet kell majd megemlíteniük a jó válaszhoz: LIU SHAOLIN SÁNDOR, LIU SHAOANG, KNOCH VIKTOR, BURJÁN CSABA.

OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA VÁLTÓ!
Mégis, azt hiszem, akik látták február 22-én a csodatettüket, azok nem felejtik el soha ezeket a neveket. Nekik nem okoz majd gondot felsorolni ezt a négy fiatalembert, mert kitörölhetetlen emlék marad az a csütörtök délután, amikor ők olimpiai bajnokok lettek. Szerencsések vagyunk, hogy ezt átélhettük!

Ez az! Megvan mi ez az érzés, ami kifejezi a lelkiállapotomat egy nappal a történelmi siker után:

Szerencsések vagyunk, köszönjük!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ