Cropped landscape
Belföld
A Fidesz és Lázár János is feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen
2018-02-2406:22
Lázár János, Index, fidesz, Célpont, HírTV, Hódmezővásárhely, választás
A Fidesz és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen a HírTV pénteki Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az MTI-vel.
A közlemény szerint a HírTV és az Index a legaljasabb és legmocskosabb eszközöket vetette be annak érdekében, hogy befolyásolják a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást. 
 
A HírTv Célpont című műsorának pénteki (2018. 02. 23.) adásában, és ezt követően az Indexen is „hazug és aljas rágalmak” hangzottak el, illetve jelentek meg, amelyek szerint a Csongrád megyei Fidesz és Lázár János személyesen alkut kötött volna büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért – írták. Közölték: az elhangzott hamis vádak miatt az érintett sajtószervek felelősségre vonása iránt haladéktalanul intézkednek. 
 
A Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesz, az elkövetők így a büntetőbíróság előtt fognak felelni. Hozzátették, hogy kezdeményezik a szükséges sajtó-helyreigazítási eljárásokat is, megfelelő helyreigazítást követelve. 
Emellett haladéktalanul személyiségi jogi pert is indítanak „a teljességgel megalapozatlan, valótlan és súlyosan sértő tényállításokkal szemben”, és kérni fogják a bíróságtól, hogy a rágalmak valótlanságának megállapítása mellett kötelezzék a hazugságokat közlő sajtószerveket megfelelő elégtételadásra és nyilvános bocsánatkérésre, tiltsák el őket hazugságaik terjesztésétől, valamint milliós nagyságrendű sérelemdíj iránti igényüknek is érvényt fogunk szerezni - áll a közleményben.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ