Cropped landscape
Sport
Ester Ledecká sílécen és snowboardon is olimpiai bajnok
2018-02-2413:54
A magyar alpesi sí válogatott a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapatversenytől, miután kikapott a későbbi győztes svájci csapattól 4-0-ra.
A második Ausztria a harmadik pedig Norvégia lett. A mieink a kilencedik helyen végeztek, ez volt a magyar sportolók utolsó szereplése a Phjongcshangi téli olimpián. A férfi hódeszkások ugrás versenyszámában az első helyen a kanadai Sebastien Toutant végzett, az amerikai Kyle Mack előtt.
 
A párhuzamos óriás-műlesiklással zárult a hódeszkások programja. A férfiaknál a négy éve ezüstérmes svájci Nevin Galmarini győzött. A nőknél cseh Ester Ledecká, aki az alpesi sí szuperóriás-műlesiklás számában is nyert, a hódeszkások párhuzamos óriás-műlesiklás versenyében sem talált legyőzőre. 

Így ő az első aki a modern kori téli olimpián két különböző sportágban is olimpiai bajnok lett. A második helyen a német Selina Jörg míg a harmadik helyen a szintén német Ramona Theresia Hofmeister végzett. 

A férfi 50 kilométeres sífutást finn Iivo Niskanen nyerte az orosz Alexander Bolsunov előtt. Az Egyesült Államok megszerezte első aranyérmét férfi curlingben miután 10-7-re megnyerte a svédek elleni döntőt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ