Cropped landscape
Sport
Kevesebb belső tízesen múlott Major döntője
2018-02-2412:53
Nem jutott magyar a döntőbe női légpisztolyban a győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon. A legjobban szereplő Major Veronika tizenkettedik lett. 

Egyetlen kör vagy öttel több belső tízes! Ennyi hiányzott Major Veronikának, hogy a nyolcas döntőbe kerüljön. A tavaly még a juniorok között aranyérmes magyar versenyző ugyanis 571 kört lőtt, csak úgy, mint a nyolcaddiként továbbjutó bolgár ellenfele. Major persze tud ennél többet, hiszen 579 körrel tartja az országos csúcsot. Ha nem lő két nyolcast is az alapverseny során, gond nélkül a fináléba került volna. Major élete első felnőtt Európa-bajnokságán nem volt csalódott. 
Nemzeti Sport / Major Veronika a szövetségi kapitánnyal, Győrik Csabával értékel
„Csak a két nyolcas és a kevés belső tízes miatt van hiányérzetem. Az elért eredménnyel nem vagyok elégedetlen. A hazai pálya nem nyomasztott, sőt örültem is, hogy itt, Győrben rendezik a kontinensviadalt. Sokan kérdezik tőlem, hogy mi lesz a jövőben a futócéllal, ami nem olimpiai szám; de csak azt tudom mondani, hogy egyelőre csinálom tovább mindkettőt. A vasárnapi csapatversenyt nagy reményekkel várom" 
- nyilatkozta riporterünknek az első felnőtt Európa-bajnokságán induló Major Veronika. 
 
A másik két magyar hátrébb végzett: Tobai Sike Renáta 27., Csonka Zsófia 29. lett. Mindketten 564 kört lőttek.

A junior fiú (Sándor István, Haris Ferenc, Mácsek Áron) és a junior lány (Palánki Klaudia, Csányi Borbála, Nagy Viktória) együttes is bronzérmes lett a futócéllövők 40 vegyes számában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ