Cropped landscape
Belföld
Nézőpont Intézet: Másfélszer nagyobb a Fidesz-KDNP támogatottsága az ellenzéki pártokhoz képest
2018-02-2407:08
közvélemény-kutatás, Nézőpont Intézet, Magyar Idők, párttámogatottság, Fidesz-KDNP, jobbik, MSZP-Párbeszéd, LMP, dk, momentum
Nincs érdemi változás a pártok támogatottságát illetően – derült ki a Nézőpont Intézet a Magyar Idők számára készített legfrissebb kutatásából. 
Változatlan támogatottsággal fordulnak rá a pártok a hivatalos kampányidőszakra – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült kutatásából. 
  
Februárban változatlanul 40 százalék támogatta a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség körében, a kormánypártokkal így másfélszer többen szimpatizálnak, mint az ellenzékkel együtt. A Jobbik tábora ugyan nem csökkent tovább, de változatlanul 7 százalék, ami továbbra is a ciklus legrosszabb eredménye a párt számára. Az MSZP-Párbeszéd szimpatizánsainak aránya továbbra is 5, a DK esetében pedig 4 százalék, míg az Együtt és a Liberálisok táborát nézve 1 százalék. Az LMP hibahatáron belül egy százalékponttal erősödött, ezúttal 4 százalék szimpatizál a párttal, míg a Momentummal változatlanul 2, a Kétfarkú Kutya Párttal pedig 1 százalék. A rejtőzködők között ezúttal csak 2 százalék a kormányellenesek aránya. 

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP-re 54 százalék szavazna, ezen a bázison is lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen. A Jobbikra a biztos szavazók körében változatlanul 13 százalék szavazna, ami jóval elmarad a párt 2014-es listás választási eredményétől (20,7 százalék). A baloldalon továbbra is hármas holtverseny van a pártpreferenciák változása nélkül. Az MSZP-Párbeszéd listára a biztos szavazók körében 10, míg a DK-ra és az LMP-re 8 százalék szavazna. A parlamenti küszöb alatti pártok közül a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, míg az Együtté és a Liberálisoké 1 százalék lenne. 

Magyar Idők/Nézőpont Intézet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ