Cover
Belföld
Bakondi György: Magyarország nem lesz bevándorló ország
2018-02-2518:25
echo-mérleg, bakondi györgy, határvédelem, bevándorlók
A határőrizet a nemzeti szuverenitás alapja - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az Echo-Mérleg című műsorunk vasárnapi adásában. Bakondi György arról is beszélt, hogy a biztonság csak illúzió lenne, ha a hatóságok nem tudják kontrollálni, hogy kik és milyen célból érkeznek. Azt is mondta: nincs realitása annak a brüsszeli javaslatnak, amely szerint civil szervezetek döntenék el, ki számít menekültnek és ki nem.
Valamennyi európai országban politikai következménye lett a biztonsági változásoknak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György arra a felvetésre, hogy egy új uniós javaslat szerint több mint tízezer menedékkérőt kellene befogadni úgy reagált: Magyarország nem lesz bevándorló ország.
A magyar kormány álláspontja 2015 óta teljes mértékben konzekvens és nagy lakossági támogatással bír: Magyarország nem kíván bevándorló országgá lenni.
Bakondi György azt is mondta: egyre több európai uniós ország gondolja úgy, hogy a határokat le kell zárni, és az illegális bevándorlást meg kell állítani. Hozzátette: a határőrizet a nemzeti szuverenitás alapja. 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: nincs realitása annak a brüsszeli javaslatnak, amely szerint civil szervezetek döntenék el, ki számít menekültnek és ki nem. 

"Senki nem választotta meg őket, vagyoni helyzetük áttekinthetetlen, nem működnek pártszerűen. Éppen ezért a más típusú tevékenységük a médián keresztül, akár a politikusokon keresztül, akár látványos utcai tüntetéseken keresztül arra irányul, hogy a megrendelők ízlésének megfelelő politikai kormányzati hatalom jöjjön létre egy adott államban, amelyik aztán az ő politikai célkitűzéseik megvalósítását hatékonyan képes teljesíteni" - jelentette ki Bakondi György.

Bakondi György hozzátette: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza Brüsszel migrációs politikáját.

ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-Mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ