Cropped landscape
Sport
Björgennek sikerült a bravúr, a német hokisoknak csak majdnem...
2018-02-2516:02
Phjongcshangban a záróünnepséggel hivatalosan is befejeződött a 23. téli olimpia. A vasárnapi versenynapon az utolsó négy aranyérem is gazdára talált.
Az utolsó négy aranyéremről döntött a vasárnap Phjongcshangban. A női curling döntőjében a dél-koreai válogatott sima 8-3-as vereséget szenvedett Svédországtól. A hazaiak nem tudták elviselni az esélyesség terhét, és a kilencedik játék után fel is adták a küzdelmet. A svéd válogatott ezzel harmadszor szerezte meg az első helyet. A férfi négyes bobosoknál német győzelem született az olimpia záró napján. 
 
 A második helyet holtversenyben egy másik német egység és a hazai dél-koreai csapat szerezte meg. A férfi jégkorongtorna döntőjében a korábban a svédeket és Kanadát is búcsúztató németek már csak másodpercekre voltak a csodától, ám az olimpiai zászló alatt induló oroszok egyenlítettek, majd hirtelen halálban Kaprizov találatával a győzelmet és az aranyérmet is megszerezték.  
 
 A női 30 km-es klasszikus stílusú sífutásban a norvég legenda, Marit Björgen nyert, ezzel nyolc arany-, négy ezüst- és három bronzérmével minden idők legeredményesebb téli olimpikonja lett, ráadásul sikerével az utolsó pillanatban Norvégia visszavette az első helyet a játékok éremtáblázatán. 
 
 Magyarország ugyanitt a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók váltóaranyának köszönhetően a 21. helyen zárt.  A XXIII. Téli Olimpiai Játékok a rendkívüli hidegben a pjongcsangi záróünnepséggel hivatalosan is befejeződött. Folytatás négy év múlva ugyancsak Ázsiában, Pekingben. A kínai főváros lesz az első, amely a 2008-as nyári után 2022-ben téli olimpiának is otthont adhat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ