Cropped landscape
Sport
Bronzérem zárásként 
2018-02-2519:41
A magyar férfi légpuska-válogatott bronzérmes lett a győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság záró napján. A Péni István, Sidi Péter, Somogyi Péter összeállítású hármas a csapatverseny során az elődöntőben 16:12-re kapott ki a horvátoktól, majd a bronzmérkőzésen lemosta 21:5-re a szerbeket. 
A mienik jól kezdték napot: az alapversenyben a második helyen végeztek és jutottak a nyolc közé, ahol Norvégiát győzték le és jutottak az elődöntős szakaszba. 

 „A bronzmeccsel és az alapversennyel elégedett vagyok, a horvátok elleni elődötnő viszont sikerülhetett volna jobban is. Peti nagyon beteg volt, de én sem tudtam igazán jól aludni az influenza miatt. Ez biztosan elvett az eredményünkből, de összességében örülök a bronzéremnek” 
– nyilatkozta Péni István az Echo TV riporterének.
 
Sidi Péter szerint a bronzérem nagyon szép lezárása volt az Európa-bajnokságnak, de a betegség nélkül szerinte is többre lettek volna képesek: 
„Számomra ez a verseny a túlélésről szólt, mert még tegnap is lázas voltam. Ha egészségesek vagyunk, biztosan bejutunk a döntőbe, és az oroszokat is legyőzzük.”
 
„Nekem nagy boldogság ez a bronzérem. Személy szerint többet vártam magamtól, bár az ismert okok miatt pici mindenkiben maradt” 
– tette hozzá Somogyi Péter. 
Nemzeti Sport / Bronzérmes lett a magyar férfi légpuska-válogatott
A női légpisztolycsapat (Major Veronika, Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta) hatodik lett, a negyeddöntőben Ukrajnától kapott ki. A férfi légpisztolycsapat (Antal Balázs, Nagy László, Tátrai Miklós) hetedik lett, a negyeddöntőben Szerbiától szenvedett vereséget. A női légpuskacsapat (Biatovszki Mira, Hanák Gabriella, Szijj Katinka) nem jutott a nyolc közé, 19. lett. 
 
A magyar küldöttség a junior eredményekkel együtt kilenc bronzéremmel zárta a viadalt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ