Cover
Belföld
Gulyás Gergely: Abnormálisan működik az Európai Unió
2018-02-2521:30
gulyás gergely, bayer show, határvédelem, migráció, eu, gyurcsány
Abnormálisan működik az Európai Unió, amikor nem a jogsértést szankcionálja, hanem a jogsértő országokkal szembeni szolidaritást ösztönzi - ezt mondta Gulyás Gergely a Bayer Show vasárnapi adásában. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: egyelőre, a közösség külső határainak védelmére van kötelezettségvállalásuk az országoknak és nem arra, hogy migránsokat fogadjanak be.
Gulyás Gergely beszélt arról, hogy vannak olyan országok az EU-ban, amelyek nem hajlandók arra, hogy migránsokat fogadjanak be, ugyanakkor a határvédelem terén példásan teljesítenek. Az EU-ban nincs olyan jogi kötelezettség, hogy migránsokat kell befogadni, viszont olyan van, hogy a külső határokat meg kell védeni. A probléma azért állt elő, mert néhány ország nem képes a külső határait megvédeni és az EU nem a jogsértést bünteti, hanem a jogsértéssel szembeni szolidaritásra hív fel. Ez abnormális - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: az Uniónak képesnek kell lennie arra, hogy a külső határait megvédje.
A műsorban szó volt arról is, hogy a DK elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát. Gulyás Gergely szerint Gyurcsány Ferenc mindent megtesz azért, hogy pártpolitikai haszon reményében a határ két felén élő magyarokat ugrasszon egymásnak. A DK elnöke elvenné a szavazati jogot a határon túliaktól, de biztosítaná azoknak, akik elhagyták az országot, ez teljesen elfogadhatatlan gondolkodás - jelentette ki a frakcióvezető.

ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ