Cover
Belföld
Három településen tartanak ma időközi választást
2018-02-2510:19
választás, Hódmezővásárhely, Hegedűs Zoltán
Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Hódmezővásárhelyen a korábbi polgármester halála miatt kellett kiírni az időközi polgármesterválasztást. A megyei jogú városban hárman indulnak a posztért: a Fidesz-KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester; megméretteti magát a független Márki-Zay Péter is, akit az összes ellenzéki párt támogat; továbbá versenyben van a korábbi szocialista Hernádi Gyula is, akit a jelölése miatt, ki akarnak zárni az MSZP-ből. A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak, a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason pedig képviselőt választanak az 5. számú egyéni választókerületben.
Február elején Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán buzdított arra, hogy a hódmezővásárhelyi időközi választáson az emberek szavazzanak a jelenlegi alpolgármesterre, Hegedűs Zoltánra. A kormányfő szerint a választás eredményétől függ Hódmezővásárhely jövője. 
A városban, aki akar, tud dolgozni. 2010-ben több mint 3400 regisztrált álláskereső volt Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 600, a munkanélküliségi ráta 2 százalék alatti
– erről már Lázár János beszélt néhány nappal ezelőtt Hódmezővásárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a város élére olyan ember kell, aki megoldja a problémákat, intézi az ügyeket 

Hegedűs Zoltán jelölt szerint a választás arról szól, sikerül-e folytatni az elmúlt években elkezdett városépítő munkát. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte a belvárost a tranzitforgalomtól tehermentesítő körgyűrű, az északi és keleti elkerülő út, valamint a Hódmezővásárhelyt és Szegedet összekapcsoló tram-train építését.

Hegedűs Zoltán korábban a Napi aktuális vendége is volt:
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ