Cropped landscape
Sport
Hazaérkeztek olimpiai bajnokaink
2018-02-2512:56
Miközben a záróünnepséggél hivatalosan is lezárult a phjongcshangi téli olimpia, a magyar csapat hazaérkezett már a téli játékokról. Olimpiai bajnokaink a reptérről egyenesen a Gyakorló Jégcsarnokhoz érkeztek, ahol a családtagok és a szurkolók fogadják őket.

- Hortobágyi Tibor.
Miközben a záróünnepséggél hivatalosan is lezárult a phjongcshangi téli olimpia, a magyar csapat hazaérkezett már a téli játékokról. Olimpiai bajnokaink a reptérről egyenesen a Gyakorló Jégsarnokhoz érkeztek, ahol a családtagok és a szurkolók fogadják őket.
 
- Hortobágyi Tibor.
 
A csarnokban hatalmas ováció fogadta az olimpiai aranyérmes magyar csapatot. Az ünneplő nézők elé egyenként szólították olimpikonjainkat a jégre. Köztük volt természetesen Swaney Elizabeth is, aki produkciójával megosztotta a szurkolókat és a médiumokat is, de itt mindenkivel közösen nagy tapsot kapott. Éppen úgy, ahogy zeneválasztásával a világsajtó figyelmét és a szurkolók tetszését is elnyerő Tóth Ivett műkorcsolyázó is.
A Magyar Csapat fogadási ünnepsége a a Gyakorló Jégcsarnokban
A sorozatban harmadik olimpiájukon pontszerző rövidpályás gyorskorcsolya női váltó érkezése előtt a kivetítőn felelevenítették a B döntő pillanatait, majd színpadra léphetett az olimpiai 4. helyezett csapat. Heidum Bernadett a phjongcshangi szereplésük kapcsán kijelentette: „soha rosszabb olimpiánk ne legyen... ”
 
Az egyéniben 6. helyet szerző Jászapáti Petra, felejthetetlennek nevezte a téli olimpiát, akinek bevonulása előtt szintén megtekinthettük az eredményes küzdelmét.
A Magyar Csapat fogadási ünnepsége a a Gyakorló Jégcsarnokban
A Magyar Csapat fogadási ünnepségének fénypontja természetesen a férfi váltó érkezése volt. A felejthetetlen utolsó köröket hozó küzdelem felidézése után az ideiglenes színpadra előbb a tartalékként utazó Oláh Bence érkezett, akit Burján Csaba és Knoch Viktor követett. 
 
„Ezért mentünk ki, ami nagy elhatározásnak tűnt, de itt vagyunk és megnyertük" – mondta Knoch Viktor a pódumon, majd szólították amagyar Olimpiai Bajnokok Klubjának legfiatalabb tagját, Liu Shaoangot, és rögtön utána érkezett természetesen testvére, Liu Shaolin Sándor is.
A magyar olimpiai csapat
Az ünnepélyes bevonulót követően előbb a hozzátartozók, családtagok köszönthették az olimpiai csapatot... Mi pedig ezt követően csatlakozhattunk készíteni interjúkat a résztvevőkkel.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ