Cropped landscape
Belföld
KDNP: Minden totalitárius diktatúra rombol
2018-02-2510:11
kdnp, kommunizmus, diktatúra
Minden totalitárius diktatúra rombol, elkerülésének biztosítéka a kereszténység és a demokrácia, amely a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét képviseli - írta a Kereszténydemokrata Néppárt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.
Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben úgy fogalmaztak: talán fel sem fogható, hány személyes életút lett semmivé tragédiákkal kísérve, hány családot, közösséget lehetetlenítettek el a vörös csillag égisze alatt, miközben a félelem és a rettegés évtizedekig beárnyékolta nemzetek, országok, kontinensek sorát. A kereszténydemokratáknak meggyőződésük, hogy minden totalitárius diktatúra rombol. Ennek elkerülésének biztosítéka a kereszténység és a demokrácia, amely a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét, az egyének és közösségek megbecsülését és szabadságát képviseli - olvasható a közleményben.

Rétvári Bence: Sokféle áldozatra kell visszagondolnunk a kommunista diktatúra emléknapján

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint nagyon sokféle áldozatról kell megemlékeznünk a kommunista diktatúra emléknapján. Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő vasárnap a váci rabtemetőben tartott megemlékezésen arról beszélt, visszagondolhatunk arra a 800 ezer honfitársunkra, akiket a világháború végén vittek el több évnyi kényszermunkára. Gondolhatunk például azokra, akik a kiépülő diktatúra koncepciós pereinek váltak áldozatává, kerültek börtönbe, vagy kivégezték őket - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy egymillió ember ellen indult büntetőeljárás.

Gulyás: a kommunizmus a lényegét tekintve hazug

Tévedésben élni szabad, hazugságban élni tilos, a kommunisták materializmusa pedig a lényegét tekintve volt hazug - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett megemlékezésen. Gulyás Gergely szavai szerint a kommunista rendszer "lélek és hit nélküli kiszolgálókat kívánt, akik az emberből és a földi létből csak azt fogadták el, ami fizikailag megfogható volt, ezért félelemből táplálkozó gyűlöletet éreztek, ha valakiről nyilvánvaló volt, hogy tudja, az életben a láthatatlan fontosabb a láthatónál, a szellem az anyagnál, a hit az erőnél, a lelki közelség a fizikai távolságnál, az eleve elrendeltség a hazugságból felépült akadályoknál".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ