Cover
Sport
Magyar földön a hősök!
2018-02-2515:56
Hazaérkezett Dél-Koreából az olimpiai bajnok magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolya-váltó. Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort a Gyakorló Jégcsarnokban ünneplő tömeg fogadta.
Magyarország olimpiai bajnok! A nyári olimpiákon már hozzászokhattunk ehhez, a téli játékokon viszont ez volt az első aranyérem. Nem véletlen, hogy a történelmi hősökre több száz fős lelkes tömeg várt a Gyakorló Jégcsarnokban. Liu Shaolin Sándor szerint szavakban nem lehet kifejezni azt a szeretetet, amit kaptak. 
 
„Tényleg nagyon-nagyon nehéz. Amikor jöttünk le az éremátadóról, már kezdett egy kicsit nehezedni a nyakunk. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen nehéz lesz ez az aranyérem, és tényleg olyan jó érzés, hogy ilyen sokan kijöttetek ide is. Szavakba elég nehéz önteni, át kell élni ezt a dolgot" – mondta az Echo TV-nek Liu Shaolin Sándor.
 
A magyar csapat legeredményesebb sportolója, aki a váltóarany mellett egyéniben 5. helyezett lett 1500 méteren, nem izgult a célba érkezés után, hogy a videózást követően esetleg más végeredmény is születhet.
 
„Aki látta a futamot, az tudja, hogy csak kiabáltam, és a többiek mondták, hogy várjunk még, várjuk meg a hivatalos döntést. Engem nem érdekelt. Mondtam, hogy figyeljetek, srácok, így is, úgy is bajnokok vagyunk, hiszen megnyertük, megvertünk mindenkit. És hogyha kizárnak valamiért, akkor az igazságtalan kizárás lett volna" – tette hozzá az aranyérmes.
 
Knoch Viktor 12 évvel ezelőtt Torinóban 5. lett 1500 méteren, de nem reménykedett benne, hogy éppen olimpián egészítheti ki éremkollekcióját.
 
„A gyűjteményemből hiányzott már egy ideje egy aranyérem. Úgy gondoltam, hogy Eb-n lesz a legkönnyebb ezt megszerezni. Idén jól is álltunk, ott nem sikerült, de itt kijött a lépés, úgyhogy most olimpiai aranyérem lett" 
 – mesélte Knoch Viktor.
 
A rövid pályás gyorskorcsolyázókra nem sok pihenő vár, hiszen márciusban már a montreali világbajnokságon lesz jelenésük.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ