Cropped landscape
Sport
Mit játszott a Kiel?
2018-02-2508:42
A Telekom Veszprém még épp csak edzéshez készülődött a Flensburg otthonában, amikor mintegy 90 kilométerrel délebbre a Kiel már utolsó előtti csoportmeccsét vívta a Kielce ellen. A képlet egyszerű volt: ha győznek a németek, akkor lépéselőnybe kerülnek a Veszprémmel szemben a csoport második helyéért folytatott harcban, ha viszont veszítenek, akkor könnyen leszakadhatnak a bakonyiaktól. 

-  Szabó János írása
Persze Ljubomir Vranjes és játékosai a tréningre összpontosítottak. A mester a tőle megszokott vegytiszta higgadtsággal magyarázta papírjaiból, mit fog tenni másnap az ellenfél. Melyik játékos milyen mozgást fog választani, honnan és hogyan fog lőni, mikor és merre fog cselezni, vagy épp melyik irányba fog majd passzolni. A védekezés mellett természetesen a támadásokat is gyakoroltatta. Gyors lerohanás, még gyorsabb visszarendeződés és sok-sok futás volt terítéken.
Vörös Dávid / Edzés a Flensburg otthonában
Közben lassan csordogált a szomszédos kieli meccs is, ahol egyre érdekesebben alakult az eredmény. A Kielce ugyanis kezdte felőrölni ellenfelét. Előbb kiegyenlített, majd átvette a vezetést és már- már úgy tűnt, akár nyerhet is.

Nem meglepő módon ekkor mi már csak fél szemmel figyeltük az előttünk zajló tréninget, a másikkal valamennyien a mobil eszközeinkre tapadtunk. Gyúró, másodedző, orvos, operatőr, klubvezető, mindenki feszülten nézte az online közvetítést, vajon sikerül-e a lengyeleknek kiénekelni a két pontot német riválisuk szájából? Látva egyre izgatottabb tekinteteinket egy alkalommal még Vranjes mester is megnézte, hogyan is áll a szomszédban a BL rangadó.
Vörös Dávid / Még Ljubomir Vranjesi s megnézte hogyan is áll a szomszédban a BL rangadó
Végül egyetlen góllal, 30-29-re nyert a Kielce, megnyitva ezzel az utat a Veszprém előtt a csoport második helye felé. Ehhez persze vasárnap le kell győzni a Flensburgot, amely korántsem ígérkezik könnyű feladatnak. De ki tudja? A mai modern kézilabdában bármi megtörténhet.

Jó példa volt erre a fordulóban a Meshkov Brest- Pars Saint- Germain összecsapás is. A fehéroroszok ugyanis addig húzogatták a párizsi oroszlán bajszát, míg nagy meglepetésre 29-28-ra megverték a B csoport listavezetőjét. Holnap a Veszprémen a sor, hogy diadalt arasson a Flensburg otthonában.

Hajrá Építők!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ