Cropped landscape
Belföld
Alapjogokért Központ: Egyre többen gondolkodnak másként, mint az ENSZ
2018-02-2611:08
Kovács István, Alapjogokért Központ, ensz, illegális migráció
Egyre többen gondolkodnak másként, mint az ENSZ, amely dokumentumban rögzítené, hogy a bevándorlás pozitív jelenség - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. 
Az igazgató szerint az Európai Unión belül is egyre többen ismerik fel az illegális bevándorlás negatív természetét is. Szavai szerint erős az összefonódás a brüsszeli felsővezetők és az ENSZ között, ami azért gond, mert a világszervezetben helyet foglaló államok érdekei nem esnek egybe az Európai Unió tagországainak érdekeivel.

Az ENSZ által kidolgozott, az egész világra kiterjedő migrációs egyezmény tervezete értelmében bővítik a legális migrációs útvonalakat, csak végső esetben lehet őrizetbe venni a migránsokat, segíteni kell őket a beilleszkedésben, biztosítani kell számukra a megfelelő okmányokat, hogy méltó munkát kaphassanak, és diszkrimináció nélkül juthassanak hozzá a szociális szolgáltatásokhoz. Az országoknak meg kell könnyíteniük a migránsok számára a családegyesítést, meg kell akadályozniuk, hogy a munkaadók visszaéljenek ezeknek az embereknek a kiszolgáltatott helyzetével.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ