Cropped landscape
Külföld
Csaknem tízezren tüntettek Brüsszelben a migrációs politika ellen
2018-02-2606:19
brüsszel, belgium, tüntetés, migráció, politika
Csaknem tízezren vonultak utcára vasárnap Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a belga kormány migrációs politikája ellen. 

A felvonulók emberségesebb menekült- és bevándorláspolitikát követeltek, illetve azon törvénytervezet visszavonását, amelynek értelmében a rendőrség házkutatást tarthatna az országban tartózkodó, papírok nélküli bevándorlókat elszállásoló lakosoknál. A szervezők szerint a jogszabály ellentétes az ország alapértékeivel. 

A brüsszeli északi pályaudvar környékén nagy számban táboroznak olyan - főként szudáni - bevándorlók, akik nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy továbbutazhassanak Nagy-Britanniába. Januárban kétszer is hasonló demonstrációt tartottak a belga fővárosban, miután kitudódott, hogy hatósági akció készül a Maximilien parkban tartózkodó migránsokkal szemben, akiket civilek még a rendőrök kiérkezése előtt elszállásolták az otthonukban. 

Már kezdettől fogva kapunk információkat rendőröktől az ellenőrzésekről és őrizetbe vételekről, ami azt mutatja, hogy még a rendőrség sorain belül is vannak, akik elégedetlenek amiatt, hogy ezen embertelen menekültpolitika eszközeként használják fel őket
 - mondta az egyik szervező.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ