Cropped landscape
Belföld
Elindult az ellenzéki összeborulási hullám
2018-02-2619:30
választás, párt, dk, együtt, LMP, jobbik, bal, mszp
Az LMP Vona Gáborékkal és az MSZP-vel is egyeztetne a kölcsönös visszaléptetésekről az egyéni választókerületekben. Az MSZP a zöld párttal szövetkezne, de a Jobbikkal nem akar közösködni. A Gyurcsány vezette DK azonban egyetlen pártot sem hív tárgyalóasztalhoz.
Szembe fordult korábbi álláspontjával az LMP. Bár hosszú hónapokig azt hangoztatta a zöld párt, hogy nem hajlandóak választási szövetséget kötni 2010 előtt megalakult pártokkal, az egykori radikális Jobbiktól pedig kifejezetten elzárkóztak, most mégis Vona Gáborékkal kezdenek tárgyalásokat egy esetleges együttműködésről.
Az LMP-vel való együttműködésről azonban úgy tűnik a Jobbikon belül sincs egyetértés. Míg Vona Gábor korábban arról beszélt, a zöldekkel és a Momentummal szívesen együttműködne, addig Dúró Dóra már azt állította: a választások előtt semmilyen más párttal, így az LMP-vel sem tárgyalnak.
Az LMP bejelentette, a szocialistákkal is egyeztetne a kölcsönös visszaléptetésekről. A szocialisták, ahogyan eddig is nyitottak az együttműködésre és abban bíznak a zöldek nem követik el a négy évvel ezelőtti hibát és hajlandóak lesznek engedni. Gyurcsány Ferenc pártja mellett az Együttet sem tekinti tárgyalófélnek az LMP, hiába léptetnék vissza jelöltjeiket Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ