Külföld
Felfüggeszti a migránsok ellátását egy német szervezet
2018-02-2607:30
németország, segély, migráns, bevándorlás
Felfüggeszti a migránsok ellátását egy ingyenes ételosztással foglalkozó német szervezet. Essenben mostantól csak azok kaphatnak segélycsomagot, akik igazolni tudják, hogy németek. A szervezet szerint azért van erre szükség, mert az egyedülálló férfi bevándorlók elriasztják a német rászorulókat.

A Tafel nevű szervezetnél csak a regisztráltak kaphatnak segélyt, mostantól azonban már a német állampolgárságot is fel kell mutatnia annak, aki élelmiszert szeretne. A szervezet azért döntött úgy, hogy nem szolgálják ki a migránsokat, mert elijesztik a német szegényeket. 

A regisztrációs napokon 120-an állnak a kapuk előtt, közöttük sok a magányos bevándorló férfi, akik elijesztik az idősebb németeket. A nyugdíjas korú német nők például egyre kevesebben jönnek. A migránsok nem tisztelik a nőket, ordibálnak mindegy nekik ki áll még sorba
- indokolta a döntést a segélyszervezet esseni vezetője. 

Hatalmas felháborodást váltott ki egy szíriai migránscsaládról készült dokumentumfilm is Németországban. 
Ebben a 32 éves bevándorló részletesen bemutatta azt a kétszintes házat, amelyben családjával él. A szír férfi elmondta, hogy 5 hálószobájuk van, külön szobában lakik ő és külön szobában laknak a feleségei is. A segélyekből élő, iszlám vallású férfi ugyanis többnejűségben él, amit egyébként a német törvények tiltanak. 

Nagyon, nagyon köszönöm, Merkel mama. Ő az egyetlen ember, aki átérzi a szíriaiak szenvedéseit. És köszönöm a németeknek. Még akkor is, ha vannak közöttük rasszisták is - mondta Ahmed .

A szír férfi az interjúban elmondta az is: hivatalosan ugyan munkát keres, de mivel nincs szakképesítése ezért inkább otthon marad. Arra a kérdésre, hogy mennyi segélyt kap a német államtól, azt felelte, a pontos összeget nem tudja, csak azt, hogy havonta a bankszámlájára utalják a pénzt. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ