Cropped landscape
Külföld
Mindennapos a tüntetés Olaszországban
2018-02-2607:40
Olaszország, róma, Milánó, tüntetés, bevándorlás, bűncselekmény
Egy héttel a parlamenti választások előtt forrongnak az indulatok Olaszországban. Rómában több ezren vonultak utcára, hogy az egyre erősödő rasszizmus ellen tüntessenek. Baloldali tiltakozók pedig Milánóban megpróbálták megakadályozni a bevándorlásellenes Északi Liga párt kampányrendezvényét.

Szombaton késő délután Rómában vonultak utcára az emberek. A demonstrálók azt skandálták, hogy Itália legyen ismét antifasiszta állam. 
Azért jöttünk el a tüntetésre, mert az elmúlt hetekben elszabadultak az indulatok Olaszországban. Mindennapossá vált az agresszió és az erőszak. Nem szabad teret engedni a rasszizmusnak 
- hangsúlyozta az egyik tüntető. 

Milánó is a demonstrálóktól volt hangos. A szélsőbaloldali tüntetők meg akarták akadályozni a migránsellenes Északi Liga kampányrendezvényét. A párt vezetőjét azonban nem tudták megfélemlíteni. Matteo Salvini, azt ígérte, ha megválasztják félmillió illegális bevándorlót fog kitoloncolni. 

Nem teszünk különbséget az emberek között a bőrük színe alapján. Nem fontos, hogy valaki hol született és hol élt előtte, ha tiszteletben tartja az olasz kultúrát, értékeket és a törvényeket. Először azonban az olasz embereken kell segíteni

- hangsúlyozta a pártvezető. 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes erők esélyesek a győzelemre a jövő vasárnapi parlamenti választáson. Itáliában azután szabadultak el az indulatok, miután megnőtt a menekültek által elkövetett bűncselekmények száma. 

Egy hónappal ezelőtt három nigériai férfit vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy megerőszakoltak és kegyetlenül megöltek egy olasz lányt. 
Legutóbb pedig két pakisztáni bevándorlót tartóztattak le, miután szexuálisan zaklattak egy kisfiút a dél-olaszországi Brindisiben. 

ECHO TV - A Nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ