Cover
Belföld
Szánthó Miklós: Ellenzékváltó hangulat van
2018-02-2620:42
szánthó, miklós, lesti, árpád, Hódmezővásárhely, választás
Vannak, akik a választás főpróbájának tartották a vasárnapi időközi polgármesterválasztást Hódmezővásárhelyen, míg mások nem vonnának le egyenes következtetést. A témában Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója és Lesti Árpád politológus volt a Napi aktuális vendége.
Szánthó Miklós szerint az ellenzéknek és a kormánynak sem szükséges túl vagy alul értékelnie a hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztást.
Azt a következtetést, hogy kormányváltó hangulat van, nem lehet levonni hiszen ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy ellenzékváltó hangulat van, mivel Márki-Zay Péter úgy tudott győzedelmeskedni, hogy formálisan nem sorakoztak fel mögé az ellenzéki pártok. Ez nagyon más eset attól, amikor egy formálisan ellenzéki párt színeiben induló személy küzdött volna a mandátumért
A baloldal Hódmezővásárhelyen 1 %-ot ért el és igazság szerint két magát jobboldalinak valló férfi küzdött a polgármesteri tisztségért
- emelte ki Szánthó Miklós.
Lesti Árpád szerint a Fidesznek a magas részvételi aránytól kell egyedül félnie. Hozzátette: most feltelhetően egy önmagát jobboldalinak meghatározó jelölt a Fidesztől is vont el szavazatokat, a baloldalnak pedig nem volt más lehetősége, beállt egységesen mögötte.
- mondta Lesti Árpád.
 
 A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ