Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: Az áprilisi választás tétje, hogy a magyar érdekeket védő vagy feladó kormány lesz
2018-02-2616:49
szijjártó, péter, ensz, kormány, választás, határ, védelem, migráns, bevándorlás
Az áprilisi választás tétje, hogy Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely harcol a magyar érdekekért, vagy amely feladja a küzdelmet - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Genfből telefonon nyilatkozva az MTI-nek.
Szavai szerint az ülésen is teljesen világossá vált, hogy óriási harc lesz a következő hónapokban, ugyanis az ENSZ el akarja fogadtatni a migrációt alapvető emberi jogként, azaz mindenki oda vándorolhat, ahova akar.
Be kell látni, hogy ha ezt az ENSZ keresztül tudja vinni, akkor az az európai és a keresztény civilizáció halálához vezet, mivel, ha emberi jog a migráció, az jöhet Európába, akinek kedve tartja. Ennek hatásait mi európaiak az elmúlt években már világosan láttuk, és éppen ezért Magyarország szempontjából az áprilisi választás tétje az lesz, hogy a migráció elleni harcot megvívó, vagy a harcot feladó kormánya lesz az országnak
- mondta Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: az ENSZ-ben óriási vita zajlik, a világszervezet magas rangú tisztségviselői nyomást próbálnak gyakorolni a tagországokra, és el akarják érni, hogy mi is úgy gondolkodjunk a migrációról, mint ők. A határvédelmet folyamatosan háttérbe próbálják szorítani, el akarják érni, hogy a határsértés ne bűncselekmény, hanem csupán adminisztratív ügy legyen. Álláspontjuk szerint a határsértőket nem szabad kriminalizálni, és tartózkodni kell a migránsok visszafordításától mind szárazföldön, mind tengeren.
A migrációt ösztönözni kívánják, nem pedig megállítani - mondta Szijjártó Péter. Hangsúlyozta, hogy az ENSZ tagállamainak, a tagállamok lakosságának biztonsági érdekei ugyanakkor pontosan azt diktálják, hogy a határokat meg kell védeni, azokat csak jogszabályoknak megfelelően lehet átlépni, a határsértőket szigorúan meg kell büntetni, főleg azokat, akik ezt erőszakos módon teszik, az illegális bevándorlást fontolgatók számára pedig világossá kell tenni, hogy visszafordítás vár rájuk. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ