Cover
Belföld
Tarlós István: Budapesten ellátatlan ember nem marad
2018-02-2620:28
Tarlós István, nepi aktuális, Hódmezővásárhely, vörös kód, hajléktalanok
Nem marad ellátatlanul ember Budapesten, csak azok, akik minden segítséget elutasítanak - jelentette ki Tarlós István az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A főpolgármester hozzátette: a budapesti hajléktalanszállókon hatezer férőhely van, jelenleg 88%-os kihasználtsággal működnek, még 283 hely szabad.
A főpolgármester beszélt a hódmezővásárhelyi választásról, szerinte a városban egy "kampánykísérlet" történt, ami eltért a Fidesz központi kampányától. "Az első kisebb sokk után rá kell jönni, hogy ennek az eredménynek komoly országos következménye nincsen. Egy kisvárosban volt egy polgármesterválasztás, nem gondolom, hogy messzemenő következtetéseket kéne levonni a parlamenti választásokat illetően" - mondta Tarlós István.

A közgyűlés múlt héten fogadta el a főváros költségvetését, aminek a főösszege 376,8 milliárd forint, a hiány pedig 131,5 millió forint. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester elmondta, hogy ez nem működési hiány, hanem fejlesztési hiány. A 75 milliárd fejlesztési hitel a másik részét pedig az önkormányzat saját forrásból tudja pótolni. A költségvetés egyensúlyban van és a működési eredmény pozitív – szögezte le. Hozzátette: 2010 óta sem a főváros, sem a BKV nem vett fel működési hitelt.
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ