Cropped landscape
Belföld
Vona Gábor: Ha bent maradunk az EU-ban, rabszolgák leszünk + VIDEÓ
2018-02-2609:06
Vona Gábor allahozása után, most a VNTV 2013-as videoriportjára hívta fel egyik olvasónk a figyelmünket, amin a mára már saját értékeitől teljesen elforduló Jobbik-elnök feltehetőleg sírógörcsöt kapna, egykoron milyen nézeteket vallott. Vona Gábor Jakab Istvánnal beszélgetett a fenti felvételen, amiben rendíthetetlen magabiztossággal mondta, Magyarországnak Oroszországgal, Törökországgal, valamint Németországgal kellene fenntartania a legszorosabb külpolitikai viszonyt -írja a PestiSrácok.hu.
Ez lenne az a három ország, amit elsőként fölkeresnék, és megpróbálnék kialakítani valami olyan modus vivendi-t, amin keresztül Magyarország egyikhez sem túl közel, de mindhárommal szoros partneri hálózatban áll
– mondta Vona Gábor többek között azzal is hencegve, bár a németekkel még nem, de Törökország és Oroszország irányába már kitűnő kapcsolatokat tudott kiépíteni.
Ha az lenne a kérdés, hogyha a Jobbik kormányra kerülne, lennének-e nekem, vagy a Jobbiknak Oroszország, illetve Törökország felé megfelelő kapcsolatai, akkor a válaszom az lenne: természetesen igen! – hangsúlyozza az öt évvel ezelőtti orosz- és törökbarát Vona. Riporteri felvetésre, miszerint az oroszok két perc alatt állítják föl a magyar gazdaságot termékeink kivitelével, a párt elnöke maximális egyetértését fejezte ki, valamint hozzátette: azzal, hogy mi most Törökország és Oroszország felé kitörési pontot látunk 100 százalékban egyetértek, ennek ellenére Németországgal ugyanúgy számolnunk kell.

“HA BENNMARADUNK AZ EU-BAN, RABSZOLGÁK LESZÜNK A SAJÁT FÖLDÜNKÖN”

Az ekkor még bőszen EU-ellenes Vona Gábor megítélése szerint Magyarországnak semmi keresnivalója az Európai Unióban. Amint mondja, az EU nem más, mint egy háttérhatalmi fiókszervezet, amely teljes mértékben letért az európai útról.

Nem kell feloldódni valamiben, amiből csak a rövidebbet húzhatjuk. Ha a Jobbik kormányra kerülne, minimum egy féléves társadalmi vitát kezdeményezne a kérdésről, tabuk nélkül. Ugyanis nem Magyarországnak lesz baj, ha kilépünk az Európai Unióból, hanem nekik, akik eddig egy 10 millió fős területet kizsigereltek, kihasználtak és felélték a munkaerejét. Meggyőződésem, ha Magyarország kilépne az Európai Unióból, Magyarország elkezdene fejlődni
– állapította meg Vona. Ugyanekkor tette azt a kijelentését is, miszerint Anglia csupán blöffölhet a kilépéssel, és inkább mi vagyunk azok, akiknek nagyon gyorsan távozni kellene az EU-ból, hiszen ha bennmaradunk, rabszolgák leszünk a saját földünkön.


“NEM HINNÉM, HOGY A V4-EK SZÖVETSÉGE FENNTARTHATÓ LENNE”

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint nem lehet fenntartható a V4-ek szövetsége, ugyanis a cseh, a szlovák és a magyar konfliktus nem áthidalható, leginkább Szlovákia frusztráltsága és komplexusai miatt. A szlovákok helyett pedig inkább Horvátországot javasolta, hasonló történelmi hagyatékainkra hivatkozva. Mára azonban sosem látott stabilitás és jó viszony jellemzi a magyar-szlovák kapcsolatokat, ennek köszönhetően pedig egyre erősödik a visegrádi négyek közössége.

A teljes videó:
PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ