Cropped landscape
Külföld
A baloldal összekötné a migrációt a kohéziós alapokkal
2018-02-2721:17
Velkovics Vilmos interjút készített a Fidesz Európai Parlamenti képviselőjével Brüsszelben. Schöpflin György elmondta jogilag nem támasztható alá a baloldaliak kezdeményezése miszerint összekötnék a migrációval a jogállamisági eljárást az Európai Uniótól kapott pénzekkel. A beszélgetést Napi aktuális című műsorunkban tekinthetik meg.

Van egy olyan komoly kezdeményezés, elsősorban a baloldali pártok részéről, hogy összekötnék a migrációval a jogállamisági eljárást az EU-tól kapott pénzekkel, elsősorban a kohéziós alapokkal. 

A néppárti Európai Parlamenti képviselő szerint jogilag ez jelenpillanatban nem támasztható alá, politikailag azonban most elég nagy a nyomás. Hozzátette: 
Ennek van egy gazdasági oldala, az, amivel baloldali barátaink sosem néznek szembe. A kohéziós alap, a transzferek, amelyeket szegényebb országok kapnak, azok 90 százalékban visszakerülnek Nyugatra. Tegyük fel, hogy valaki megnyesi a kohéziós alapokat, akkor a német ipar nagyon fog panaszkodni, mert nagyon komoly bevételtől esnek el. Szerintem ez nem fog megtörténni.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ