Cropped landscape
Belföld
Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet
2018-02-2711:56
Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit. 
A www.valasztas.hu 11 óra 25 perces adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületből (Hajdúszoboszló) rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot. 
    
A második legtöbb, 37 nyilvántartásba vett jelöltje az MSZP-Párbeszéd szövetségnek van; a Jobbiknak és az LMP-nek 20-20 hivatalos jelöltje van. 
    
A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig több mint 400 jelöltet jelentettek be. 
    
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, az MSZP-Párbeszéd közös listáját. Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját a Demokratikus Koalíció is. Az országos listák bejelentésének határideje március 6., 16 óra. 
    
Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 5-én 16 óráig összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ