Cropped landscape
Külföld
ENSZ-migrációs csomag: Késhegyre menő vita alakult ki Brüsszelben
2018-02-2719:58
libe, ensz, brüsszel, migráció
Késhegyre menő alakult ma ki Brüsszelben, amikor az ENSZ migrációs törvénycsomagját először szembesítették a nemzeti parlamentek képviselőivel. A tervezet, amelyet az Európai Unió és a balliberális pártok egyértelműen támogatnak nem megállítaná, hanem szervezné a migrációt. A vendégként meghívott országgyűlési képviselők közül a magyar kormánypárti határozottan ellentmondott a tervnek és több ország csatlakozott a magyar állásponthoz.
A migrációt úgysem lehet megállitani, a kérdés hogyan kezeljük jobban – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az ülést az EU migrációs biztosa, akiről köztudomású, hogy a bevándorlást jó dolognak tartja. Az ENSZ javaslatból is hasonló célokat lehet kiolvasni: a cél, hogy minden ország folyamatosan fogadjon be bevándorlókat, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést. Szavai éles vitát váltottak ki:
„Bajorországban ötven százalékkal nőtt a nemi erőszakok száma, a migránsok több mint kétharmada pedig férfi” – ezt mondta a Bundestag egyik ellenzéki tagja. Azt is hozzátette: nagy hiba, hogy a tervezet a menekültek szempontjait az ország stabilitása elé helyezik. "Mindig azt kell fejben tartani, hogy azok, akiket most beengedünk az országba főleg, ha más, nem keresztény kultúrából érkeznek, meg fogják változtatni az országot. Ez automatikus, ezek a tények!” – mondta Martin Hebner, az AfD képviselője.
A szlovák Híd párt képviselője a szövegbe rejtett tartalmak veszélyeire figyelmeztetett: a felvidéki politikus tart attól, hogy a végleges csomagban veszélyesen összemosódik majd a migráns és menekült fogalma. "Abban a formában, ahogy most megkaptuk, világosan elkülöníthető, hogy kik a menekültek és kik a gazdasági bevándorlók. Én azt szeretném, hogy a közeljövőben, amikor a kormányközi egyeztetések megtörténnek, akkor ne tűnjön el ez a különbség!” - tette hozzá Pfundtner Edit.
 
Volt azonban akinek még az ENSZ javaslata is kevés volt: Anna Gomes portugál szocialista EP-politikus menekültvízumot is adna minden migránsnak és a közös Uniós határvédelmet is gyengítené. "Mindent kiszervezünk Törökországnak és Libiának, ez teljesen nevetséges!" - így kelt ki a portugál szocialista képviselő.

A fideszes Csenger Zalán Zsolt arra figyelmeztetett, hogy meg kell védeni Európát és Magyarországot attól a mesterségesen szított migrációs hullámtól, ami fenyegeti a régiót.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ