Cropped landscape
Belföld
Soproni Tamás: Ha kell, a Jobbikkal is
2018-02-2709:25
Soproni Tamás, momentum, együtt, jobbik, Hódmezővásárhely, Fidesz-KDNP, 2018-as választások
A Momentum bármikor kész visszalépni olyan hiteles és helyi szinten erősen beágyazott jelöltek javára, mint a Hódmezővásárhelyen győzni tudó Márki-Zay Péter - nyilatkozta a Magyar Időknek Soproni Tamás. A Momentum alelnöke a nagyinterjúban azt is mondta, bár vannak fenntartásaik a Jobbikkal, de egy-egy hiteles jelöltjük javára elképzelhetőnek tartják a saját indulójuk visszaléptetését. 
Soproni a Jobbikkal kapcsolatban úgy fogalmaztatott, az a legnagyobb probléma velük, hogy a néppártosodás útjára lépett párt mögött, továbbra is ott húzódik a korábban domináló szélsőséges, holokauszt­tagadó, rasszista irányvonal. 

Az alelnök a közeledő választások kapcsán megismételte, elképzelhetetlen, hogy a Momentum közös listát állítson az ellenzéki pártok bármelyikével, még az LMP-vel sem. Ugyanakkor bizonyos ügyek mentén együttműködnek másokkal. A Fidesz kétharmadának megakadályozása érdekében mindent meg fognak tenni - tette hozzá. Szerinte a választók be fogják látni, hogy egy olyan friss erőre van szükség, amely képes egy új ellenzéki gondolatot megjeleníteni. Erre pedig a Momentum a megfelelő alternatíva.

Soproni Tamás az ellenzék teljesítményét értékelve, úgy fogalmazott: a jelenlegi csoportosulásoknak papírjuk van róla, hogy nem tudtak olyan víziót felmutatni, amellyel képesek leváltani az aktuális kormányt. 

Nincs összeférhetetlenség aközött, hogy a Momentum kommunikációja szerint, nem fognának össze a rendszerváltás óta hatalmon lévő párttal és aközött, hogy 2014-ben az MSZP, a DK és az Együtt közös jelöltje volt – mondta Soproni Tamás. 

Orosz Annával egy párt alkotnak, de a sajtóhírekkel ellentétben nem akarnak Fekete-Győr András ellen konspirálni - mondta Soproni Tamás. 

Soproni szerint, ahol Bayer Zsolt van képernyőn, ott sok minden belefér – így reagált arra a kérdésre, hogyan értékeli az ECHO TV-ben Szabó Pál egykori szocialista miniszterrel kapcsolatos tavalyi ominózus káromkodását. 
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ