Cover
Sport
Sportfőváros lesz Budapest 2019-ben
2018-02-2718:28
2019 Budapest sportélete szempontjából kiemelt esztendő lesz, ugyanis Európa Sportfővárosa lesz a település. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint ez fantasztikus elismerés a fővárosnak.
Az Európa Sportfővárosa cím lehetőséget ad arra, hogy még nagyobb figyelem összpontosuljon hazánkra nemzetközi szinten is. A Fővárosi Önkormányzat céljául tűzte ki, hogy színvonalas összefogással az átlagember számára is elérhetőbb közelségbe hozza a sportot.

"Az élsportnak, szabadidősportnak nagyon jó otthona a főváros. Nagyon aktív sportéletünk van. Az egész magyar hozzáállás a sporthoz magához, már visszanyúlva az időben is, egy nagyon pozitív és egy különleges kapcsolatot feltételez"

- nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes.

"Büszkék lehetünk erre a címre, a sportolóinkra, szakembereinkre, és Budapestre, hiszen ez a cím egyértelmű elismerése annak, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nagyszabású sporteseményeknek, valamint, hogy a szabadidő- illetve az utánpótlássport terén is kiemelt szerepet töltünk be a nemzetközi sportéletben"

- mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kedden, a Bálnában rendezett "Budapest sportélete - Budapest Európa Sportfővárosa 2019" elnevezésű konferencián.

Budapest 2019-ben egyebek mellett a Maccabi Játékok, továbbá az öttusa-, illetve a vívó-világbajnokság házigazdája lesz.

MTI / ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ