Cropped landscape
Belföld
Tegnapi történelem: Gyurcsány Ferenc a világ legkártékonyabb vezetőinek egyike
2018-02-2711:06
gyurcsány ferenc, március 15, őszödi beszéd, rendőrterror, Világbank
Az őszödi beszéddel megszűnt a rendszerváltozás után létrejött konszenzus, hogy a társadalom elfogadta a politikai elit működését, és nem vonta kétségbe a hitelességét. Kiderült, hogy a politikai osztály egy része, a bal-és a liberális oldal, teljesen nyilvánvalóan hazudik, meghamisítja a tényeket, és tulajdonképpen a hazugságokra építve nyer választást, a valós adatokat figyelmen kívül hagyva kormányoz - fejtette ki az ECHO TV Tegnapi történelem című műsorában Tóth Gy. László politológus.
Ez egy bizalomvesztést eredményezett az egész politikai osztály felé, hiteltelenné váltak a politikusok és ezzel együtt feketén-fehéren kiderült, a magyar értelmiség egy jelentős része, nem értelmiségi - tette hozzá a szakember. 
1956 óta nem volt olyan rettenetes rendőrterror az országban, mint ami 2006 októberében. Olyan dolgok voltak, amelyek megengedhetetlenek egy demokráciában. Lehet erről hazudozni, de a tény, az tény
– szögezte le Bencze Izabella. 

Példátlan volt a 2007 március 15-ei eset is. Rendőrkordon vette körül a Parlamentet. A Nemzeti Múzeum előtti tüntetésre csak detektoros kapukon keresztül lehetett bemenni, és bombakereső kutyákkal pásztázták végig a környéket. A Nemzeti Múzeum timpanonján és a vele szemben lévő épületek tetején pedig ott voltak a mesterlövészek - emlékezett vissza az akkori eseményekre a jogász. 
Gyurcsány és az SZDSZ-es szövetségesei ekkor már provokálták a magyar társadalmat. Ugyanis az őszödi beszédet követő tüntetések, majd a rendőrállami megnyilvánulás az október 23-i megemlékezésen, nyilvánvalóvá tette, hogy feléledtek a régi bolsevik reflexek
–mutatott rá Tóth Gy. László.
Teljesen az államcsőd szélén álltunk - fogalmazott Bencze Izabella. A jogász egy nemrégiben publikált tanulmányt ismertetve azt mondta: 
Egy amerikai kutató közgazdász, William Easterly kifejezetten a gazdasági növekedést nézte egy adott országban, és egy ország vezetőjének a saját országa gazdaságára gyakorolt hatását vizsgálta. Megállapította a Világbank adatai alapján, hogy Gyurcsány Ferenc a világ egyik legkártékonyabb vezetője. A 25 főből álló listán a volt miniszterelnök a 18.
ECHO TV - A nemzet hangja - Tegnapi történelem
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ