Cropped landscape
Belföld
Továbbra is terroristát véd a Helsinki Bizottság
2018-02-2709:03
Magyar Helsinki Bizottság, Miniszterelnöki Kabinetiroda, soros györgy, Fővárosi Törvényszék, illegális migráció, Hasan Kilic
Elsőfokú ítélet lesz szerdán a Fővárosi Törvényszéken a Magyar Helsinki Bizottság (HB) kontra Miniszterelnöki Kabinetiroda személyiségi jogi perben, amelynek legutóbbi tárgyalásán a minisztérium védői Hasan Kilic ügyét is felhozták példaként arra, hogy a HB törvénytelenséget elkövető migránsokat véd – írta a Magyar Idők. A magát emberi jogvédőnek mondó szervezet nyolcmillió forint sérelmi díjat követel a Miniszterelnöki Kabinetirodától a bíróságon, azt állítva: a migrációról szóló konzultációs íven szereplő 5. pontjához fűzött magyarázatban tett állítások megsértették a jó hírnévhez fűződő jogaikat.
Azt is szeretnék, ha a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben fejezné ki sajnálkozását a szerintük félrevezető, valós tényeket hamis színben feltüntető állítások miatt. Az 5. pontban példaként lett megnevezve a HB, mint amely Soros György támogatta szervezetként segíti a bevándorlást és védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. 

Mint ismert, a Törökországban terrorcselekményekért 12 és fél évre ítélt kurd Hasan Kilic jogi képviseletét a HB látja el. Kilic 11 éve megtűrtként él Magyarországon, eddig minden oltalmazotti vagy menedékstátusi kérelmét elutasították a terrorizmusért kapott ítélet miatt. Ő azt állítja, politikai okból ítélték el Törökországban, ám a rendelkezésünkre álló török ítélet szerint konkrét terrorcselekményeket követett el. 
Magyarországon is büntetőeljárás indult a kurd férfi cégügyei miatt: költségvetési csalásért, sikkasztásért, számviteli rend megsértéséért, közokirat-hamisításért jelentették fel őt. A terroristaháttér ellenére a HB azonban érthetetlenül kitart mellette. Mint a perben elmondták, szerintük Kilic ellen nincs büntetőeljárás. Ők csak menekültügyben képviselik Kilicet, az ügyvédi titoktartás miatt arról nem mondhatnak semmit, hogy a törökországi terroristának bélyegzése megalapozott volt-e vagy sem. 

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ