Cropped landscape
Külföld
Angela Merkel: Léteznek no-go zónák
2018-02-2809:40
Angela Merkel német kancellár egy interjúban végre belátta: igenis léteznek no-go zónák, és nevükön kell őket nevezni - számolt be a 888.hu.
Angela Merkelt az RTL-nek adott interjújában a kormányalakítás részleteiről kérdezték, s természetesen előkerült a belbiztonság kérdése is. Merkel ezzel kapcsolatban leszögezte: a belbiztonságot az állam garantálja. Az állam feladata az, hogy a polgároknak lehetővé tegye, hogy biztonságban vehessék igénybe a közterületeket. 

Ezután jön azonban a legérdekesebb rész, Merkel ugyanis igen nyersen visszautasítja a no-go zónák nemlétezéséről szóló állításokat.
Igenis léteznek ilyen helyek, ezeket a nevükön kell neveznünk, és tennünk valamit ellenük.
Merkel emellett elismerte, hogy kormánya „kemény időket” élt át a közelmúltban, és érintette a „nyitott kapuk politikáját” ért kemény kritikákat is. A migránsok közt tapasztalható megdöbbentően magas bűnözési adatokról azonban nem szólt az interjú alatt. Angela Merkel már korábban, egy CSU-kongresszuson is elismerte, hogy no-go zónák léteznek, a kormányalakítást követő interjúban történt nyomatékosítás pedig finoman szólva sem vet túl jó fényt a kancellár elkövetkezendő ciklusára.
A no-go zónák a 2015-ös migrációs válság következtében szaporodtak el Európában. Németországon kívül Svédországban, Belgiumban és Franciaországban is óriási problémát jelentenek azok a városrészek, ahol a migránsok koncentráltsága miatt az állampolgárokon kívül van, hogy mentők, de még rendőrök sem mernek ott tartózkodni.
888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ