Cropped landscape
Külföld
Náci karlendítéssel, zászlóégetéssel fenyegették a magyarokat
2018-02-2806:42
Ismeretlen, maszkos férfiak fenyegetik Magyarországot és Lengyelországot, valamint az ukrajnai lengyel és magyar kisebbséget egy Youtube-ra feltöltött felvételen. A videót a Demokrata.hu vette észre. 
 
A maszkosok arról beszélnek, hogy ők ukrán nacionalisták, akik tisztában vannak azzal, hogy a magyarok és a lengyelek Ukrajna területi integritását veszélyeztetik. Arra figyelmeztetnek, hogy ezt nem tolerálják és nem várják meg, hogy hátba támadják őket. 

Ukrán nacionalisták, hazafiak vagyunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ti, magyarok és lengyelek Ukrajna területi integritását veszélyeztetitek. Előre figyelmeztetünk benneteket, hogy ezt nem toleráljuk és nem várjuk meg, hogy hátba támadjatok minket. Nem tolerálunk ukránellenes törvényeket, melyek meggyalázzák a méltóságunkat, a hőseinket és az anyanyelvünket
– mondja a felvételen az egyik maszkos férfi, miközben szélen álló társai Ukrajna és az ukrán felkelő hadsereg (UPA) zászlaját tartják maguk előtt. 
 
Ezt követően a földre dobnak majd benzinnel leöntenek és meggyújtanak egy magyar és egy lengyel zászlót, végül náci karlendítéssel tisztelegnek. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó/Demokrata.hu 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ