Cropped landscape
Belföld
Plusz-mínusz: „Soros lebukott”; „Gyermekes családokat lakoltatnak ki”
2018-02-2806:12
Végre látni az ellenfelet a pályán – így kommentálta Falusi Vajk, a Fidelitas alelnöke az ECHO TV Plusz-mínusz című műsorának keddi adásában azt a hírt, miszerint az Origo birtokába jutott a Soros György egyik szervezete által készített migránsszótár. A politikus szerint örömteli, hogy végre lebuktak, hogy a Soros György által pénzelt szervezetek támogatják és biztatják a migránsokat, hogy a különböző menedékkérelmekkel kapcsolatos eljárásokat, miképpen játsszák ki.

Az amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott brossúra gyakorlatilag egy többnyelvű szótár, amely olyan kifejezéseket tartalmaz, amelyek használatával a migránsok könnyebben kaphatnak menekültstátuszt. Falusi Vajk szerint azért beszélhetünk „jó” hírről, mert végre bebizonyosodott, hogy nem igaz, amit a Soros György által finanszírozott szervezetek harsogtak, az nem igaz. 
 
Papp Réka Kinga civil aktivista ezek a kiadványok nem arról szólnak, hogy miként lehet az eljárásokat kijátszani, hanem arról, hogy azoknál a hatóságoknál, amelyeknél nincs megfelelő tolmácsolás, eszközpark, eljárásrend, hogyan kell eljárásba vetetni magukat. 
 
Az aktivista szerint a magyarországival ellentátben léteznek olyan eljárások, ahol el lehet bírálni és el kell bírálni, hogy egy személy jogosult-e védelemre, vagy menekültstátuszra. Hozzátette: nincs itt semmi lebukás. Erre reagálva a Fidelitas alelnöke elmondta, hogy a szóban forgó szótárt egy olyan német alapítvány adta ki, melyet Soros György finanszíroz. Felidézve 2015 őszét, kiemelte, hogy nem menedékkérők lepték el a Keleti pályaudvart és környékét, hanem „ott olyan emberek voltak jelen, akik a magyar törvényekre fittyet hányva az utcán letáboroztak és maguknak különböző jogokat követeltek. 

Az adás második felében Papp Réka Kinga „mínuszos” híre szerint február 12-én három parlamenti párt, az Együtt, az LMP és a Párbeszéd képviselői – a Momentum támogatásával – benyújtották azt a törvényjavaslatot, amely biztosítaná a gyermekes családok hajléktalanná válásának a megelőzését. A civil aktivista a Fidesz szociálpolitikája büntető típusú, ugyanakkor bűnösnek nevezte az MSZP-t is, például a hajléktalanövezetek kialakításában. Meglátása szerint a Jobbiknak pedig egyáltalán nem számít a lakhatáspolitika. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ