Cropped landscape
Belföld
Nincs lefutva az április 8-ai választás!
2018-03-0416:55
A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás után egy következtetést mindenképpen le kell vonni, mégpedig azt, hogy a Fidesz-KDNP szimpatizánsai nem dőlhetnek hátra és nem bízhatják el magukat – így értékelt Echo-Mérleg című műsorunk vasárnapi adásában Deák Dániel politológus. Szánthó Miklós az alapjogokért Központ igazgatója szerint a közérzület azt mutatja, hogy „izgalmas” egy hónap elé néz az ország. 
Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szerint egyáltalán nem lefutott az április 8-ai választás. Kiemelte, azt látni, hogy az ellenzéki térfélen folyamatos a próbálkozás az olyan hatalomtechnikai alkuk létrehozásán, amelyeknek a célja, hogy a lehető legtöbb szavazót sikerüljön egy irányba terelni az ellenzéki térfélen.

A politológus szerint Hódmezővásárhelyen a Soros-féle kvótapaktum megvalósítási lehetőségét tesztelték. 

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hódmezővásárhelyi választás előtt szinte lefutott meccsnek tűnt az országgyűlési választások kimenetele, ugyanakkor ennek fényében szerinte a kormánypártoknak olyan okos magatartást kell tanúsítaniuk, hogy az ellenzéki pártok, akár az utolsó pillanatban is összefoghatnak. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ