Cropped landscape
Sport
Paralimpia - Baloghék célja a középmezőny
2018-03-1115:44
Legalább a középmezőnyben szeretne végezni a Balogh Zsolt, Bocsi Bence páros első számában, műlesiklásban a téli paralimpián. A vak alpesi síelő és gájd-ja nagyon élvezi a dél-koreai verseny hangulatát.

Remek szállás, kiváló körülmények és frissen esett nagy hó fogadta Phjongcshangban a magyar para alpesi síelő duót. A havazás miatt kell még néhány nap ahhoz, hogy a pálya állapota tökéletes legyen. A paralimpia hangulata viszont lenyűgözte Balogh Zsoltékat.

„Sokkal inkább együtt van mindenki, vagy sokkal inkább, úgy mondanám, sokkal-sokkal inkább közvetlen mindenki, mint egy világbajnokság, vagy egy egyszerűbb, kisebb versenyen" 
 – nyilatkozta csatornánknak Balogh Zsolt, világbajnoki 7. para-alpesi síelő.
Balogh Zsolt és Bocsi Bence
Ezt megerősítette Bocsi Bence guide is, akivel Zsolt rengeteget nevet a kemény edzések közötti pihenőidőben:

„Jó, egy versenyzőt a verseny előtt tíz perccel ne próbálj meg kitűzőcserére biztatni, mert lehet, ott csap le az edzője. De ettől függetlenül tök jó ez az egész, hogy mindenki együtt van. Mondanám, hogy egy hatalmas család, de mindjárt kifolyik a kamerából a lencse, annyira geijl lesz ez az egész, amit most elkezdtem."
A páros célja az, hogy legalább a középmezőnyben végezzen, és hogy a közvetlen riválisait megelőzze. A férfi szlalom küzdelmeit szerdán rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ