Cropped landscape
Sport
Bíznak a lehűlésben Balogh Zsolték
2018-03-1216:24
Bár a meredek pálya fekszik Balogh Zsoltnak és Bocsi Bencének a paralimpián, az időjárás megnehezíti a dolgukat. Folyamatosan melegszik ugyanis az idő Phjongcshangban, már 8 fok is volt a para alpesi síversenyek helyszínén, ráadásul a versenypálya le van zárva minden induló számára.
A magyar duó a Dzsongszon Alpine Centerben edz az alpesi sí küzdelmek helyszínén a dél-koreai paralimpián. A versenypályát azonban a szerdai futamok napjáig nem használhatja. Így az ottani hóviszonyokat sem ismeri.

„Hiába a szomszéd pályán vagyunk csak, teljesen más lehet a versenypályán, hiszen ott másként kezelik a havat. Nem csúsznak rajta annyian, ugyanis az le van zárva napok óta. Úgyhogy azt nem fogjuk előre tudni, hogy milyen azon csúszni” 
– nyilatkozta Balogh Zsolt para alpesi síelő, az Echo TV Dél-Koreában tartózkodó tudósítójának.

Ráadásul egyre melegebb van Phjongcshangban, már nyolc fokot is mértek, ami nem a legideálisabb a magyaroknak.

„Ennél a hőmérsékletnél egy öt-nyolc fokkal hidegebb és jegesebb, de azért nulla fok körüli hőmérséklet lenne az ideális. Ha a pálya olyan mínusz 1-2 fok körül van, a levegő pedig nulla, plusz 2, akkor az tökéletes. De nem valószínű, hogy így lesz, mert nagy csoda azért nincsen” 
– árulta el Bocsi Bence, a világbajnoki 7. helyezett para alpesi síelő guide-ja.

Pedig a meredek lejtő kedvezne Balogh Zsolték stílusának. A magyar duó először szerdán, óriás-műlesiklásban versenyez majd a paralimpián.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ