Cropped landscape
Sport
Hazaérkezett a világkupa-győztes sportlövő
2018-03-1216:52
Péni István egy arany- és egy bronzéremmel tért haza a sportlövők mexikói világkupa-állomásáról. A fiatal sportolót igazi mexikói hangulat fogadta Budapesten is. 
Péni Istvánt szórványos taps és családja fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren. A mexikói Guadalajarából ugyan sombrero nélkül érkezett, de Budapesten erre is felkészültek szerettei. 
 
„Az 50 méter alatt nagyon nehéz időviszonyaink voltak, iszonyatosan fújt a szél, úgyhogy azzal nehéz volt megküzdeni és hát boldog vagyok, hogy sikerült ezt a két érmet elhoznom és tényleg sikerült folytatni ott, ahol abbahagytam tavaly. Ugyanígy egy arannyal és bronzzal a fejeztem be a világkupát és ez nagyon jó” 
- mond ECHO TV-nek Péni, akire újabb komoly feladatok várnak:
 
„Még két világkupa vár rám a következő hónapban. Megyünk először is Koreába, aztán rögtön Amerikába. Mindkettő nagyon fontos lesz, a koreai azért, mert ott lesz majd a világbajnokság, ami már kvótaszerző verseny, tehát ez egy remek tesztverseny lesz és egyúttal fel fogunk tudni készülni, hogy mi vár ránk majd a világbajnokságon”
 A magyar sportoló a mexikói világkupán a kisöbű puskások összetett számában bronzéremnek, a férfi légpuskások között pedig aranynak örülhetett.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ