Cropped landscape
Sport
Sporttörténelmi öttusa-vb lesz jövőre Budapesten
2018-03-1214:42
Kevesebb, mint ötszáz nap van hátra a 2019-es öttusa világbajnokságig, ennek apropóján a verseny leendő helyszínén, a Kincsem Parkban rendezett sajtótájékoztatót a Magyar Öttusa Szövetség.
Igazi öttusa fesztivál lesz 2019-ben Budapesten, hiszen az olimpiai kvalifikációs világbajnoksággal egyidőben a sportág történetében először laser-run világbajnokságot is rendeznek. A ma 27. születésnapját ünneplő Kovács Saroltának nem ez lesz az első olyan világbajnoksága, ahol hazai közönség előtt szerepelhet.
 
„Volt szerencsém részt venni az utolsó Budapesten rendezett világbajnokságon, 2008-ban. Akkor még csak 17 éves voltam, és váltóban kaptam szerepet. Nagyon jó volt hazai közönség előtt, és nyerni is tudtunk, úgyhogy nagyon jó érzés volt”
- mondta Kovács Sarolta.
 
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Kincsem Park területén jövőre végre megvalósulhat az évtizedekkel korábban megálmodott Nemzeti Öttusa Sportközpont, amely egy új uszodával, az év minden napján használható lovardával, és fedett lőtérrel a sportág fellegvárává válhat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ