Cropped landscape
Belföld
Hadházy áldozatának lánya szerint az LMP társelnöke hosszú éveken át sanyargatta apját
2018-03-1321:48
hadházy ákos, LMP, repülés, Acsádi Róbert
Hadházy Ákos meghalt szomszédjának lánya megerősítette, a politikus éveken át sanyargatta az idős nyugdíjast, hogy megszerezze annak lakását. Hadházy például elzárta a vizet az embertelen körülmények közt élő szomszédjánál, máskor pedig eláztatta annak lakását. Az LMP társelnöke mindemellett anyagilag is lehetetlen helyzetbe hozta szomszédját - írta az Origo
Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott a nyugdíjasnál, ám az idős férfi elutasította az ajánlatot. A politikus ezután erőszakos módszerekkel próbálta elérni a célját - derült ki a TV2 Tények című hírműsorából. 

Hadházy például önkényesen felújíttatta a háromlakásos társasház tetőszerkezetét mintegy két és fél millió forintért, majd lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezte Acsádi Róbertet, hogy félmillió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. 
A meghalt nyugdíjas lánya a TV2-nek elmondta, hogy az LMP-s politikus szándékosan hozta lehetetlen helyzetbe apját. 

Saját akaratából Hadházy Ákos megcsináltatta a tetőt úgy, hogy nem is szólt apukámnak, és akkor lebontotta és a hátsó részénél utána felújította - mondta a nő. 
Acsádi Róbertnek tehát két hét alatt több mint fél millió forintot kellett volna előteremtenie. Miután a nyugdíjas férfi nem tudott fizetni, Hadházy beperelte. Acsádi havi 70 ezer forintos nyugdíjából ezért 27 ezer forintot vontak le minden hónapban. Előfordult, hogy emiatt tűzifára se tellett, ezért egész nap fagyoskodnia kellett. A gyógyszereit sem tudta mindig kiváltani. 

Acsádi Szilvia szerint az apja embertelen körülmények között élt, és egyre többször került kórházba. 
Hadházy azonban nem állt meg ezen a ponton, hogy megkeserítse szomszédja életét. Elzárta az idős férfi vízvezetékét, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben. Nem tudott mosni, nem használhatta a wc-t és fürdeni is az idősek otthonába járt. Máskor pedig az LMP-s politikus eláztatta szomszédja lakását, és tönkretett minden bútort. Egy másik alkalommal pedig Hadházy még az áramot is lekapcsolta az idős férfinál, hogy az ne tudjon tévézni. 

Acsádi Róbert korábban a TV2-nek elmondta, hogy Hadházy Ákos miatt éveken át félelemben élt. Attól rettegett, hogy Hadházy a pereskedés során kilakoltatja őt. 

Miközben Hadházy az idős férfit arra kötelezte, hogy fizessen, a Bors beszámolója alapján az LMP-s politikus az elmúlt években több mint húszmillió forintot költött szenvedélyére, a repülőzésre. De havi 20 ezret azért elszedett a nyugdíjastól. 
Hadházy állítása szerint ő pusztán állatorvosi fizetéséből tudja finanszírozni milliós összegű hobbiját, a repülést. Ezzel az összeggel számolva az LMP társelnöke saját bevallása szerint körülbelül 10 millió forintot költött szenvedélyére. 

Hadházy repülési naplóiból azonban kiderül, hogy a zöldpárt társelnöke 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, ez pedig körülbelül 17,5 millió forintba kerülhetett a Bors információi szerint. 
Hadházy tehát ebben az esetben is hazudott. A lap hozzáteszi, hogy a politikus 2010 előtt szerezte meg a magánpilóta-engedélyt 1,5-2 millió forintért. 2015-ben pedig megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. 

A lap arról is ír, hogy Hadházy vagyonbevallása alapján annyi adóssága van, mint amennyit az elmúlt években repülésre költött. 
A vagyonbevallás szerint az LMP "antikorrupciós" szóvivőjének 2016-hoz képest nőtt az adóssága, megtakarítása pedig csökkent, személygépkocsiját mégis egy terepjáróra cserélte. 
De a lényeg: Hadházy példátlanul embertelenül viselkedett idős szomszédjával, egyszerűen azért, hogy a lakását megszerezze. 

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ